www.car.cz
 

Nový český film z prostředí 24 hodin Le Mans
     15.1.2010 11:58 - tisková zpráva


Cesta na vrchol - Film z prostředí 24 hodin Le Mans a Le Mans Series představen -

13. ledna se za přítomnosti vítězů Le Mans Series 2009 Jana Charouze a Tomáše Engeho odehrála předpremiéra filmu Cesta na vrchol z prostředí Le Mans Series a závodu 24 hodin Le Mans.

Nový český dokumentární film z prostředí motoristického sportu přináší průřez sezonou 2009, v níž česko-německá posádka Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke ve službách renomovaného britského týmu Aston Martin Racing vybojovala čtvrté místo absolutně a první v hodnocení vozů poháněných benzinovými motory ve slavném závodě 24 hodin Le Mans a především vítězství v celkovém hodnocení šampionátu Le Mans Series.

Posádka vozu Aston Martin LMP1 s bondovským startovním číslem 007 vyhrála závody na 1000 km ve španělské Barceloně a na německém Nürburgringu, v belgickém Spa, portugalském Algarve a britském Silverstone se probojovala na stupně vítězů a přímo tak navázala na legendy motoristické sportu Carolla Shelbyho a Roye Salvadoriho, kteří roku 1959 – tedy přesně před padesáti lety – triumfovali s Aston Martinem DBR1 v Le Mans.

Film Cesta na vrchol přináší exkluzivní pohled do zákulisí týmu Aston Martin Racing jak během přípravy na závody, tak také v průběhu jednotlivých podniků sezony. Tvůrci filmu si jen těžko mohli jako průvodce vybrat zasvěcenější a povolanější osobnosti, než jsou pánové David Richards a Antonín Charouz.

Milovníky historie motoristického sportu jistě potěší řada rozhovorů s legendárními jezdci a pamětníky vítězství Aston Martinu v Le Mans 1959, stejně jako dobové záběry z 50. let 20. století.

Autory poutavé hudby jsou Varhan Orchestrovič Bauer a finalista české SuperStar 2006 David Spilka.

„Oba jsme film Cesta na vrchol Robertu Bílému moc chválili,“ shodli se Jan Charouz a Tomáš Enge po předpremiéře. „Já sám jsem byl chvílemi až dojatý,“ dodal Jan Charouz.


Cesta na vrchol


Režie Robert Bílý
Supervize Adolf Zika
Producent BPA sport marketing & ZIPO film
Délka 38 min
Obraz 16:9
Zvuk Stereo Dolby Digital
Verze anglicko-česká

BPA


 
 
Fotogalerie:   LMS 2009 na Nurburgringu a v cíli zlatí naši s Astonem, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose