www.car.cz
 

Tomečkův tým cílovou rampu sledoval jen v roli diváků
     19.1.2010 11:04 - tisková zpráva


Finále Dakaru v Buenos Aires

Vážení přátelé dakaru a našeho týmu,

zdravím Vás z Buenos Aires, kam už včera dorazil celý závodní konvoj. Dnes tu proběhl slavnostní ceremoniál vyhlášení výsledků. My jsme se jej zúčastnili bohužel už jen jako diváci – co se dá dělat, to je sport. Každopádně chci za celý tým poblahopřát Martinovi Macíkovi ke skvělému umístění. Letošní dakar byl těžký, nepříjemný a o to cennější je jeho úspěch.

Přinášíme Vám ještě fotky z posledních pár dní. Vyjeli jsme se s Andrém a s Tomem Fajmanem podívat na dunovou pasáž na začátku předposlední etapy (a sami jsme na hraně jedné z dun zůstali viset J). Pak už jsme ujížděli do Buenos Aires.

Zítra ráno vyrazíme odvézt naši závodní a doprovodnou tatru do přístavu a odpoledne, resp. večer se vydáme na cestu k domovu. Do republiky dorazíme v úterý navečer.

Ještě jednou Vám jménem celého týmu děkuji za podporu, moc si jí vážíme.

Za celý tým Vás zdraví
Míra Martinec

Letka Racing tým

shrnutí:

Již podruhé hostil jioamerický kontinent právě skončenou nejnáročnější rally světa – Dakar 2010. Letošní ročník byl takový, jaký Dakar být má – náročný. Pořadatelé se poučili z loňské premiéry a letos soutěž prakticky neměla slabé místo. Prašná poušť Atacama dokonale prověřila připravenost všech soutěžících. Závodilo se od začátku do konce a velmi těsné vítězství Carlose Sainze v kategorii osobních vozidel je toho důkazem.

Letošní ročník znamenal pro Letka racing team bohužel neúspěch v podobě odstoupení obou závodních tater ze závodu. Hned první etapa se stala osudnou Tomáši Tomečkovi – zhruba 15 kilometrů před jejím cílem dostal smyk a převrátil se na střechu. Tomáš vyvázl nezraněn, mechanik Petr Vojkovský s otřesem mozku a navigátor Vojtěch Morávek s vykloubeným ramenem. Tato havárie a zranění členů posádky znamenala konec jejích nadějí na pokračování v závodu.

André Azevedo se po prvních třech etapách usadil na třetím místě průběžného pořadí a měl slibné vyhlídky do dalších etap. Bohužel v závěru etapy do Copiapa se na tatře vyskytla závada na elektroinstalaci a znamenala pro posádku ztrátu čtyř hodin a pokles na šestou příčku. Definitivní konec přišel o dvě etapy později ve speciálce do Iqique, kdy porucha na turbodmychadle a následná oprava způsobila takovou ztrátu, že posádka nestihla projet etapu v časovém limitu a ze závodu byla vyloučena.



Tomáš Tomeček:
Jaromír Martinec (mechanik v posádce Andrého Azeveda)


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010: Tomečkův Letka tým v úvodu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose