www.car.cz
 

V současné době jsou přípravy nadcházející sezóny v Mostě v plném proudu
     22.1.2010 10:31 - tisková zpráva


Autodrom Most v přípravách na sezónu 2010

Mohlo by se zdát, že když je nyní závodní dráha pod hlubokou sněhovou přikrývkou, Autodrom Most odpočívá v zimním spánku. Opak je však pravdou. V současné době jsou přípravy nadcházející sezóny již v plném proudu a diváci se tak mohou těšit na některé zajímavé novinky.

V letošní sezóně se příznivci motoristického sportu mohou opět těšit na závody Mezinárodního Mistrovství České republiky automobilů, Mistrovství České republiky motocyklů spojené s mezinárodním podnikem Alpe Adria Chapmpionship a samozřejmě na MISTROVSTVÍ EVROPY tahačů pod názvem Czech Truck Prix 2010, při kterém se pojede mimo jiné i podnik Sports Cars Challenge, tedy bývalá, všem známá, Interserie. Kalendář byl navíc doplněn závody Mezinárodního Mistrovství Švýcarska automobilů.

Není tajemstvím, že se budeme v Mostě i nadále setkávat s českým nejprestižnějším okruhovým seriálem Česká pojišťovna - Octavia Cup. Nyní již však s vozy, které byly částečně modernizovány a prodělaly facelift dle současného modelu prodejně úspěšné mladoboleslavské octavie.

Novinkou na mosteckém okruhu bude v současné době připravovaná divize D5, která může být dle propozic obsazena ostrými vozy série FIA GT1, GT2, GT3 a GT4, kde dominují značky Aston Martin, Saleen, Ferrari a Corvette. Ve startovním poli se dále objeví vozy ze známých pohárových sérií, jako je Lamborghini Cup, Maserati Cup a Porsche Cup. V Mostě by se měla tato velmi očekávaná divize objevit vždy při Mezinárodním Mistrovství ČR, tedy celkem třikrát. „Tento krok je určitě oživením českých závodních okruhů, závody vozů renomovaných sportovních značek budou jistě divácky velmi atraktivní a napínavé“, komentuje nástup další kategorie Michal Marek, sportovní ředitel Autodromu Most.

Jelikož chce Autodrom i nadále vycházet vstříc zájmu široké veřejnosti, připravuje tentokrát dokonce dva dny pro volné jízdy na závodním okruhu. První proběhne již na jaře 20. března, další pak tradičně na podzim 30. října. Účastníci si zde mohou vyzkoušet nejen závodní dráhu, ale též trať pro čtyřkolky, motokáry, nebo například dětské dopravní hřiště. Akce je tedy určena jak dospělým, tak i dětem.

Zásadní novinkou, kterou zájemci o napínavou podívanou při závodech jistě uvítají, je změna cen vstupného. Všechny nedělní závody, vyjma Czech Truck Prix, tak mohou diváci shlédnout již za symbolických 50,- korun. Kvalitní zábava tak nemusí být vůbec drahá. Na své si opět přijdou rodiny nebo tatínkové s dětmi, protože se chystá i doprovodný program na diváckém svahu, například v podobě zábavních atrakcí.

„Neradi bychom prozradili všechny novinky již na začátku roku, další malá překvapení si proto necháme až na samý úvod sezóny. Věříme, že nám návštěvníci okruhu zachovají svou přízeň a najdou si k nám opět cestu“, říká na závěr Marek. Kalendář motoristických akcí a obsazenost závodních víkendů budou jistě lákadlem, které by si neměli příznivci rychlých kol, zejména díky snadné dostupnosti areálu, nechat ujít.

 

PR


 
 
Fotogalerie:    Robert Pláteník s Fábií v jarním Mostě 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose