www.car.cz
 

Také veteránská akce Kokořínsko Historic 2010 se blíží !
     25.1.2010 14:38 - tisková zpráva


Kokořínsko Historic - do startu zbývají tři týdny

Do startu veteránské soutěže Kokořínsko Historic chybějí ještě tři týdny, ale pořadatelé ASK Praha v tuto chvíli evidují takřka tři desítky přihlášených posádek a podle dotazů, které denně dostávají, to vypadá, že počet avizovaných čtyřiceti účastníků bude naplněn.

Proto by zájemci o účast v zimní jízdě pravidelnosti neměli s odesláním přihlášky a zaplacení startovného otálet, neboť uzávěrka je již v pátek 28. ledna. Startovní listina je velice pestrá a zatím zahrnuje automobily patnácti značek. Nejstarším je Škoda Tudor známého nadšence a účastníka dakarských rallye Miroslava Krejsy z Jablonce nad Nisou. A není vyloučen start ani druhého Tudora Ivo Daňka z Chouzavského spolku veteránistů.

Z dalších zajímavých automobilů vyrobených do roku 1975 jmenujme třeba Simcu Aronde Elyseé, Renault 4 a 8, Ford Escort MK I, Saab, VW Karmann Ghia, Opel Ascona nebo Lancii Beta Monte Carlo. Přihlášeno je také osm posádek s vozy Škoda Octavia, Felicia, 1000 MB, 100, 110 nebo soutěžním modelem 120 L, s kterým pojede kutnohorský Jan Egidy. Pořadatelé také obdrželi několik přihlášek majitelů mladších ročníků vozů Renault Fuego nebo Austin Mini. Vítaným zpestřením bude určitě start Tomáše Strnada s britským MG B GT.

V těchto dnech se dolaďují všechny nezbytné záležitosti s Tomášem Pavlíkem a jeho paní Zuzanou Šimonkovou ze zámku Lobeč, kde bude centrum dvoudenní jízdy spolehlivosti Kokořínsko Historic. Díky pochopení pana Pavla Dušánka z Autodromu Sosnová zavítají účastnící i letos na autodrom, kde je pro ně připravena zvláštní zkouška tak, aby si mohli bez obav vyzkoušet jak svoje řidičské umění, tak svých historických automobilů.

Celá soutěž se jede jinak za běžného silničního provozu s dodržováním všech pravidel, přičemž každý závažnější přestupek může být potrestán i vyloučením ze soutěže.
V těchto dnech byla dokončena druhá sobotní etapa, která je v tuto chvíli z více než šedesáti procent pod sněhem, ale po dobře sjízdných a udržovaných silnicích převážně druhých nebo třetích tříd. Úseky, které by mohly být eventuálně problematické, stavitelé tratě předem vyloučili, v případě mají připraveny objízdné trasy. Právě počasí je největší neznámou. V tuto chvíli nikdo nedovede odhadnout, jak bude. Pokud by bylo takové, jako v těchto dnech, potom by soutěže neměla chybu.

Prozraďme, že sobotní etapa je rozdělena na dvě části. První, která je delší a hodně náročná na orientaci, zavede posádky z Kokořínska do oblasti Dubé a Kravař a ukončí ji jízda po sosnovském okruhu, zhruba kolem 13. hodiny. Po hodinové přestávce na občerstvení té je čeká již přesun do cíle soutěže v Lobči.

Na trati budou připraveny zvláštní zkoušky pravidelnosti, které se pojedou dvakrát buď stejným nebo i opačným směrem, v nichž bude předepsán jednotný jízdní průměr, který je třeba dodržet v obou průjezdech. Odchylky budou penalizovány trestnými minutami, stejně jako příjezdy do časových kontrol. Na celé trati budou rozmístěny i průjezdní kontroly, kdyby si snad někdo chtěl vytyčenou trasu zkracovat.

Jindra Lasík, 25.1.2010


 
 
Fotogalerie:   Veletrh závodních aut v anglickém Birminghamu, foto Petr Cvrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose