www.car.cz
 

Mistři světa Martin Prokop a Jan Tománek ovládli Zlaté volanty
     27.1.2010 23:14 - tisková zpráva


Martin Prokop a Jan Tománek ovládli Zlaté volanty v kategorii rally - (27.01.2010)

Martin Prokop a Jan Tománek v roce 2009 zářili na tratích světového šampionátu v automobilových soutěžích, když společně vybojovali vítězství v juniorském mistrovství světa (J-WRC) a titul vicemistrů v šampionátu produkčních vozů (P-WRC). Výkony posádky ocenili čeští motorističtí novináři hlasující v rámci prestižní ankety Zlatý volant. Martin Prokop obhájil vítězství v kategorii rally jezdců, Jan Tománek byl už popáté vyhlášen nejlepším spolujezdcem roku.


Posádka Martin Prokop - Jan Tománek vyhrála v roce 2009 ve své kategorii celkem pět soutěží mistrovství světa v rally. S Citroënem C2 S1600 triumfovali v hodnocení J-WRC na Kypru, Sardinii a ve Finsku, s Mitsubishi Lancer Evo IX pak zvítězili v klasifikaci P-WRC v Austrálii a Velké Británii.

Nejen díky těmto úspěchům získal Martin Prokop již podruhé Zlatý volant v kategorii rally, když od motoristických novinářů získal více bodů než tovární jezdec Škody a vicemistr šampionátu IRC Jan Kopecký či úřadující mezinárodní mistr České republiky Roman Kresta, kteří Martina doplnili na stupních vítězů.

„Zlatý volant je prestižní anketa motoristických novinářů a já jsem moc rád, že jsme si svými výkony zasloužili jejich pozornost. Obhajoba samozřejmě velice těší, ale zároveň je to závazek, abychom i nadále drželi laťku stejně vysoko,“ říká Martin Prokop.

Jan Tománek získal již popáté ocenění Spolujezdec roku (v letech 2009, 2008, 2005, 2001 a 2000) a stal se tak rekordmanem této kategorie v historii ankety. Dosud se o první příčku dělil s Pavlem Schovánkem, který zvítězil v letech 1981, 1985, 1987 a 1993.

„Ceny Spolujezdec roku si moc vážím, protože spolujezdců – a velmi kvalitních – je v České republice hodně. Děkuji proto novinářům, že vybrali právě mě. Je ovšem třeba říci, že výsledky této ankety jsou ovlivněny výsledky posádky jako takové. Na těchto výsledcích spolujezdec samozřejmě podíl má, ale obraz posádky je ovlivněn především výkony jezdce. Je řada velmi dobrých spolujezdců, kteří však vedle sebe nemají tak kvalitní jezdce... Já mám v Martinu Prokopovi skvělého jezdce a i díky tomu jsem mohl popáté získat cenu Spolujezdec roku,“ uvedl Jan Tománek.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo objektivem Mirka Knedly sen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose