www.car.cz
 

Martin Prokop testoval a předváděl Fiestu S2000
     1.2.2010 00:14 - tisková zpráva


V pátek, den po oficiálním představení Czech Ford National Teamu, absolvoval úřadující juniorský mistr světa v rally Martin Prokop první testování Fordu Fiesta S2000, s nímž se letos zúčastní mistrovství světa v rally kategorie S2000 (S-WRC). Nedaleko týmové základny u Jihlavy měli možnost poznat Martinovu novou zbraň zástupci českých médií, kteří okusili pocity spolujezdce.

Páteční program sloužil k další prezentaci týmu a Martin Prokop měl zároveň možnost absolvovat první kilometry a zvyknout si na chování vozu, ačkoliv vybraná trať byla pomalejší, než budou rychlostní zkoušky ve Švédsku, kde letošní sezona mistrovství světa v rally odstartuje už za necelé dva týdny (12. - 14. února 2009).

Q & A Martin Prokop

V průběhu dne jsi měl příležitost absolvovat s Fiestou S2000 první větší porci kilometrů. Jaké jsou první pocity? Měl jsi možnost při vožení novinářů otestovat některé věci a pracovat na nastavení auta?

„Dnes to bylo prostě jen o ježdění, protože zatím nemáme k dispozici moc věcí, které bychom mohli vyměnit. Ty dorazí až na test v Norsku, který se uskuteční příští víkend. I tak ale mohu říct, že auto funguje naprosto skvěle, ačkoliv jsem jezdil na trati, která je hodně technická, spíš pomalá. Takže jsem se spíš učil, jak auto reaguje, jaký má balance. Dostával ho do ruky, se vším se sžíval, což se povedlo. Den hodnotím velmi pozitivně a myslím, že jsem aspoň trošku pochopil, jak auto funguje, jak ho mám vodit a jsem naprosto nadšený. Jsem nadšený stejně, jako jsem byl, když jsem si dovezl citroëna. Je to něco úplně nového. Paráda!“

Když jsi zmínil vozy, s nimiž jsi startoval v předchozích sezonách, i s nimi jsi absolvoval soutěže na sněhu. Můžeš tedy jízdu s Fordem Fiestou S2000 porovnat se závoděním s produkčním autem a S1600?

„S dvoukolkou to na sněhu byla hrůza. Navíc jsme k dispozici neměli žádné nastavení na sníh, protože tovární tým nikdy nejel s tímto autem zimní soutěž, takže to bylo velké trápení. S produkčním autem to bylo velmi příjemné, byly to hezké závody. U Fiesty S2000 je nádherné, že její řízení je velice rychlé, velmi krátké, takže člověk může řešit věci, které s produkčním autem vyřešit nešly.

Ford je lehoučký, strašně pozdě brzdí, má skvělý balanc, takže je ještě o kus dál. S produkčním autem byly závody krásné, strašně to topilo, prostě nádhera, ale tohle je „áčko“. V autě je sice zima, ale je to vážně největší závoďák, s nímž si může člověk strašně moc užívat. Po všech stránkách je Ford zase o level výš.“



Kalendář šampionátů FIA S-WRC, WRC Cup a PWRC


10-14/02 Švédská rally*
03-07/03 Mexická rally*
31/03-05/04 Jordanská rally
05-09/05 Rally Nový Zéland*
26-30/05 Portugalská rally (pouze S-WRC & WRC Cup)
28-31/07 Finská rally*
18-22/08 Německá rally*
08-12/09 Japonská rally
29/09-03/10 Francouzská rally*
10-14/11 Britská rally*

Účastníci S-WRC a WRC Cup musí nominovat sedm z deseti podniků
* podniky, které nominoval Martin Prokop

ODKAZY:

Martin Prokop www.martinprokop.com  

Ford Motor Company, s.r.o. www.ford.cz  
JipoCar www.jipocar.cz
BPA sport marketing www.bpa.cz
Oficiální stránky WRC www.wrc.com


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop poprvé testoval novou Fiestu S2000, foto týmu P.Frýba a M.Rybář

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose