www.car.cz
 

Autokrosová sezóna 2010 v Humpolci zná svoji podobu
     1.2.2010 23:40 - tisková zpráva


AMK ZÁLESÍ HUMPOLEC

Autokrosová sezóna 2010 v Humpolci zná svůj jízdní řád

HUMPOLEC (1. února 2010) – Opět tradiční dva vrcholy bude mít v Humpolci autokrosová sezóna 2010. O prvním červnovém víkendu se zde uskuteční třetí závod seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu a v říjnu každoroční Bernard cup – setkání mistrů. Oba dva hlavní závody se tak uskuteční ve stejných termínech jako v roce 2009.

Autokrosový areál AMK Zálesí Humpolec Pod Vilémovským lomem čeká ale už od dubna celá řada dalších motoristických akcí. „V první polovině dubna uspořádáme předsezónní testování autokrosových speciálů, o dva týdny později hostíme mistrovství republiky Racer Buggy pro děti od pěti do patnácti let,“ uvedl k připravenému programu Josef Špaček, předseda AMK Zálesí Humpolec.

Mistrovský závod v rámci mezinárodního mistrovství České republiky se na humpolecké trati pojede 5. a 6. června. „Závod se letos poprvé pojede jako Fuchs oil autokros Humpolec, společnost Fuchs oil se pro tento závod stala generálním partnerem,“ poukázal na novinku Špaček.

Humpolecký závod bude třetím v sedmidílném seriálu, autokrosaři budou za sebou mít květnové souboje v Nové a Pace a v Přerově. A také úvodní tři závody v rámci kontinentálního šampionátu. Protože se v termínu humpoleckého dílu domácího mistrovství žádná jiná soutěž nejede, lze Pod Vilémovským lomem očekávat kompletní domácí špičkovou konkurenci.

Tečku za autokrosovou sezónou také letos obstará Bernard cup – setkání mistrů, závěrečný volný závod naplánovali v Humpolci na 9. října.

PLÁN AKCÍ V AUTOKROSOVÉM AREÁLU AMK ZÁLESÍ HUMPOLEC V ROCE 2010:

10. a 11. dubna: Testování autokrosových speciálů.
24. a 25. dubna: Mistrovství ČR v autokrosu Racer Buggy (děti od 5 ti do 15 ti let).

1. května: Rally Humpolec (depo a servisní zóna).

5. a 6. června: Mezinárodní mistrovství ČR Fuchs oil autokros Humpolec.

3. a 4. července: Sraz čtyřkolek.

10. července: Pohár ČR v autokrosu „Kosice Cup“.

6. a 7. srpna: Kemp k Bernard festu.
9. října: Bernard cup - setkání mistrů autokrosu.

Zatím není potvrzený termín ATP cupu (motokros a čtyřkolky). V prosinci by se měl uskutečnit ještě závěrečný sraz čtyřkolek.


 
 
Fotogalerie:   MČR dvojic na ledové ploché dráze Hamr na Jezeře 23.1.2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose