www.car.cz
 

Autotec & Autosalon Brno doplní navíc Classic Show 2010
     1.2.2010 23:43 - tisková zpráva


Ve dnech 5. a 6. června se brány brněnského výstaviště poprvé v historii otevřou nadšencům pro motorová vozidla šedesátých a sedmdesátých let, pro které se v posledních
letech vžil souhrnný termín youngtimery.

V rámci veletrhu Autotec & Autosalon Brno, který se uskuteční 5.–10. června, bude na brněnském výstavišti probíhat Classic Show – první veletrh zaměřený na historická vozidla a vše, co nimi souvisí. Classic Show Brno 2010 je určena přednostně majitelům jedno-, dvou- i třístopých „mladších veteránů“, ale zdaleka nejen jim – jediným omezením je datum výroby vozidla do roku 1985. Vítána budou auta a motocykly všeho druhu.

V rámci výstavy v pavilonu i na volných plochách budou k vidění unikátní české závodní vozy, okruhové a vrchařské speciály a formule, americká, japonská a evropská kultovní auta a motocykly. Milovníky tuzemských tvarů a konstrukcí potěší ikony českého průmyslu a designu 60. a 70. let, jako jsou skútry ČZ, velorexy, různé karavany, legendární nákladní auta, autobusy apod.

Kromě klubů a veteránských muzeí se na Classic Show budou prezentovat specializované autosalony, výrobci doplňků, obchodníci s díly a poskytovatelé služeb v oblasti prodeje, renovací a restaurování historických vozidel.

U příležitosti pořádání velkých výstav, především autosalonů, byly kdysi velmi oblíbené hvězdicové jízdy. Na tuto zapomenutou tradici naváže hvězdicová jízda účastníků Classic Show Brno, kteří budou za svůj výkon odměněni hodnotnou památeční plaketou. Během Classic Show určí anketa mezi návštěvníky nejhezčí vozidlo výstavy a odborná porota udělí putovní pohár za nejpůvodnější vozidlo. V mnoha dalších kategoriích získají jejich výherci věcné ceny.


V sobotu večer zahrají stylové kapely (např. Glass Onion (Beatles Revival)) a nejvýraznější osobnost české „drsné“ folkové školy Záviš.
A možná přijde i Elvis...

Classic Show Brno 2010 má podporu města Brna a záštitu nad ní přijal primátor Roman Onderka.


Jan Křemeček
Pořadatelem Classic Show Brno 2010 je motoristická agentura a vydavatelství

Atelier Kupka, sídlící v Brně a vydávající již deset let magazín pro veteránisty Motor Journal

Bližší informace: Jan Křemeček, obchod, reklama a PR
kremecek@MotorJournal.cz, tel.: 733 534 413
Atelier Kupka s.r.o., Hvězdová 13, Brno 602 00
tel. +420 545 242 605

e-mail- info@atelier-kupka.cz, www.atelier-kupka.cz,
Classic Show je součástí akcí
Spolupořadatel
Za podpory statutárního města Brna
www.ClassicShow.cz  

Atelier Kupka s.r.o.
Hvězdová 13
602 00 Brno
tel.: 545 242 605
www.atelier-kupka.cz


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2010 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose