www.car.cz
 

Josef Král v úvodní závodu druhého podniku GP2 Asia devátý a těsně za body
     6.2.2010 21:51 - tisková zpráva


DEVÁTÁ POZICE Z PRVNÍHO ZÁVODU V ABU DHABI

Abu Dhabi, 6.2. 2010

Josef Král po startu ze čtrnáctého místa dokončil úvodní závod druhého podniku GP2 Asia na deváté pozici. I když oba jezdci předváděli dobré výkony, vedení britské stáje Super Nova považuje své páteční vystoupení na okruhu Yas Marina za smolné. Krom toho, že Král zůstal bez bodů, jeho týmový kolega Ericsson závod po kolizi s jedním ze soupeřů vůbec nedokončil.

Po patnáctém místě z kvalifikace se Král na startovním roštu posunul o místo vpřed po diskvalifikaci Američana Rossiho kvůli technickým nesrovnalostem na jeho monopostu. "Start mi vyšel výborně a posunul jsem se hodně dopředu. První sada gum ale fungovala vyloženě mizerně a propadal jsem se zpátky. Již v sedmém kole jsem jako jeden z prvních zajel na pit-stop. Na druhé sadě se mi pak jelo mnohem lépe, postupně jsem zrychloval a posouval se dopředu.

Pak přišel safety car, který nám mohl nahrát, bohužel nakonec mě naopak stál 3 pozice. Jezdci přímo přede mnou zhasnul motor, já musel prudce na brzdy, což soupeři za námi ihned využili a já se propadl opět až na 14. místo. V závěru závodu jsem kroužil devátý, několik kol pronásledovaný Mexičanem Perezem, který jel za mnou. Bohužel v závěru jsem ho podcenil. Nečekal jsem, že by se v ostré vracečce snažil o předjetí, zatáčku jsem mu nezavřel a on to tam zničehonic poslal.

V cíli jsem tedy byl desátý. Pereze po závodě ovšem penalizovali a tak nakonec jsem byl klasifikován jako devátý. Výsledek mohl být lepší, ale jsem rád, že jsem se o pět míst posunul a těším se na zítřejší závod." líčil závod Král.

Pro sobotní závod tedy mladého pilota čeká start z páté řady startovního roštu. "Po minulém skvělém výsledku jsme znovu chtěli bodovat, nakonec bohužel skončili na první nebodované pozici. Konkurence je tu obrovská a závod byl hodně turbulentní. Důležité je, že Josef odjel celý závod. Stále je třeba se učit a každý kilometr na dráze pomůže v příštích závodech a bude znát v hlavní letní sérii. Do sobotního závodu jdeme samozřejmě s cílem bodovat," dodal ještě manažer BRT Petr Najman.





Odkazy

www.brt.cz  
www.josefkral.com  
www.supernova-racing.com  
www.gp2series.com  




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz .


 
 
Fotogalerie:   Zimní atmosféra na Masarykově okruhu, zima 2010, foto Jar. Mareček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose