www.car.cz
 

Dakarská expozice na březnovém Motosalonu Brno 2010
     11.2.2010 14:29 - tisková zpráva


Dakar show na Motosalonu 2010

Díky dlouhodobé spolupráci se pořadatelům podařilo zajistit, na celou dobu trvání Motosalonu 2010, účast českých závodníků na Rally Dakar 2010 Argentina-Chile. Budou vystaveny závodní stroje, a to jak motocykly a čtyřkolky, tak i automobily a doprovodné vozy. Kompletní účast přislíbil Czech Dakar Team, v jehož barvách startovaly na nejtěžší rally světa tři motocykly, jedna čtyřkolka, dva automobily v kategorii T2 a dva kamiony.

Na autogramiádách a moderované show s promítáním se objeví Roman Krejčí (motocykl Yamaha, 1. místo v kategorii Maraton a 37. místo celkově v motocyklech), dále Martin Macek a Jan Veselý (závodní stroje Yamaha). Na čtyřkolce unikátní vlastní konstrukce dojel na sedmém místě Oda Bražina. Kromě jezdeckého úspěchu je to pozoruhodný výkon konstruktéra, který v malých českých „garážových“ poměrech vytvořil stroj na bázi podvozku Polaris s dvouválcovým motorem BMW o obsahu 800 ccm. I tento závodní stroj Czech Dakar Teamu budou moci návštěvníci obdivovat, stejně jako si podat ruku s nerozbitným a vytrvalým Olinem Bražinou.

Na Motosalonu 2010 se určitě bude prezentovat manager teamu a pilot závodního kamionu Tatra Marek Spáčil se svoji posádkou (navigátor Míla Janáček – vydavatel populárního Off Road magazínu a Radek Smolka) i pilot druhé závodní Tatry tohoto týmu Martin Kolomý s René Kiliánem a Zbyňkem Kotalem, který je pro změnu bývalým elitním pilotem letadel. Šéfmechanik Luděk Podhorný, kterého jste mohli vidět i za volantem doprovodné Tatry 6x6, je také stavitelem pozoruhodných tříkolek Trike V8 s motorem Tatra 613. Posádka Jiří Janeček a Viktor Chytka letos už podruhé dokázala dojet Dakar s velmi dobrým umístěním v kategorii T2 s Toyotou Land Cruiser.

Dalším, který se objeví v řadách týmu na výstavišti, je také pilot Dušan Kunovský. Na Dakaru si vedl velmi dobře a i když závod nedokončil, jeho mise byla velmi pozitivně přijata veřejností. Protože v řadách týmu jely část závodu i Miss World Taťána Kuchařová a Miss ČR 2009, je velmi pravděpodobné, že se krásné ženy objeví i v programu Czech Dakar Teamu. Vedení týmu má v tomto smyslu připraveno několik překvapení pro další ročník nejtěžší rally světa – Rally Dakar 2011.

Účast na Motosalonu 2010 přislíbily také osobnosti z dalších českých týmů – legendární „Mesieur Dakar“ Karel Loprais, pětinásobný vítěz v kategorii čtyřkolek Josef Macháček a další. Technika bude vystavena buď na venkovní ploše, nebo na jednotlivých stáncích jiných subjektů (například na stánku Supermoto by se měla objevit čtyřkolka Oldy Bražiny).

Autogramiády, rozhovory a promítání filmů a fotografií se bude odehrávat na pódiu s projekcí v pavilonu „P“. Všechny tyto programy bude moderovat Standa Berkovec (3 x na Rally Dakar v Africe i Jižní Americe, dále Master Rallye Paris – Samarkand – Moscou a Silk Way Kazaň – Ašchabád jako novinář). Jako první novinář v historii Mastert Rallye absolvoval závod Paris – Nancy – Istambul na motocyklu (Husqvarna LT 610).

V takovémto rozsahu se dosud čeští závodníci z Rally Dakar zatím na žádné motocyklové výstavě neprezentovali.


Provozní doba:

10. 3. 2010
9.00 – 17.00 hod.
odborný a novinářský den

11. - 12. 3. 2010
9.00 - 20.00 hodin

13. 3. 2010
9.00 - 19.00 hodin

14. 3. 2010
9.00 - 17.00 hodin

PR

BVV


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010- atmosféra u Loprais týmu po smolném odstoupení, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose