www.car.cz
 

Nově vzniklý tým FormulaSTAR klub v AČR převezme tři nové vozy
     14.2.2010 12:29 - tisková zpráva


Jezdci týmu FormulaSTAR a Křenek Motorsport budou testovat ve Varanu a převezmou nové formule.

Tým FormulaSTAR si jede pro nové vozy
[13.02.2010]

Jezdci týmu FormulaSTAR a Křenek Motorsport budou testovat ve Varanu.

Nově vzniklý tým FormulaSTAR klub v AČR, který letos poprvé zasáhne do bojů o body v MMČR DIVIZE 3 nabírá směr Itálie, kde zítra převezme tři zbrusu nové formule Gloria, se kterými absolvuje letošní sezónu.

Jedná se o formule Gloria C8F, jejichž útroby budou ukrývat motocyklový motor Yamaha FZ1 o objemu 1000 ccm. V továrně společnosti Gloria Cars také proběhne zaškolení mechaniků a výroba závodních sedaček, do kterých budou usedat Jan Skála, Lukáš Hanžl a třetí jezdec týmu o kterém se stále intenzivně jedná.

Na pondělí a úterý se pak celý tým přesune na okruh ve Varanu, kde pod dozorem továrních inženýrů projdou nové vozy prvními testy. Za volant usednou již zmínění jezdci týmů Jan Skála a Lukáš Hanžl. Tyto dva pak při testech doplní švýcarský pilot Wani Finkbohner, jenž za tým možná nastoupí v úvodním podniku letošní sezóny, kterým bude Jarní cena Masarykova okruhu na konci dubna.

Na jezdce týmu FormulaStar čeká mimo startů v MMČR DIVIZE 3 i účast ve dvou závodech německého formulového mistrovství DMV Gloria - 9. května na Nürburgringu a 11. 7. na Oscherslebenu. Těmto dvěma podnikům budou předcházet oficiální testy DMV Gloria na tratích Hockenheimring (29.-30.3.) a Oschersleben (31.3 - 1.4.).

Do Varana po víkendu zamíří také jezdci týmu Křenek Motorsport - Adam Kout, Jakub Knoll, Jakub Klášterka a Philipp Frommenwiller, kteří zde poprvé otestují novou specifikaci Formule Renault 2,0 pro renaulťácký Eurocup (pohár dvoulitrových formulí Reanult, který se jede jako součást závodního víkendu Světové série Renault). Tento pohár, potažmo celou Světovou sérii Renault uvidíme na začátku června i u nás v Brně.

Z Varana se pak výše uvedené kvarteto přesune do španělské Valencie, kde na ně ve dnech 22.-23. února čeká další test

 

Křenek Motorsport

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz - první testy u Renault F1, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose