www.car.cz
 

Formuli Renault pro Eurocup 2010: Kout a Klášterka testovali ve Valencii
     25.2.2010 09:38 - tisková zpráva


Kout s Klášterkou absolvovali další test nové Formule Renault

Jezdci pražského týmu Křenek Motorsport - Adam Kout a Jakub Klášterka testovali ve Valencii novou Formuli Renault pro Eurocup.

Po úspěšném testu nové Formule Renault v italském Varanu, vyrazili jezdci týmu Křenek Motorsport na další test do španělské Valencie. Tentokráte se však již jednalo o první společný test, do kterého celkem zasáhlo 26 vozů.

Tento test se odehrával na okruhu Ricarda Torma nedaleko španělské Valencie, kde na jezdce i přes silný vítr čekalo sluncem zalité nebe a rtuť teploměru šplhala k příjemným 20ti ° Celsia. 

Adam Kout zasáhnul do obou testovacích dnů a v konkurenci jezdců týmů zvučných jmen jako Manor, SG Formula, Interwetten, Epsilon Euskadi, .... obsadil výborné 8. a 13. místo. O vyrovnanosti celého pole svědčí fakt, že jezdce mezi 3. a 13 místem dělily pouhé čtyři desetiny vteřiny. 

Jakub Klášterka, který v pondělí nestihnul letadlo, se účastnil pouze úterní části testů a na své konto si připsal 24. nejrychlejší čas.

" Byl to náš první test na suchu s tímto novým vozem. Během obou dnu jsme se s Adamem pohybovali kolem 10. místa. Samozřejmě pomýšlíme výše než na konečné 13.místo, ale byl to první test v takto obrovské konkurenci. Na třetí místo chyběli pouze čtyři desetiny. Jakub Klášterka se musí ještě učit, ale je to velký talent a jsem přesvědčen, že letos ještě hodně překvapí.

Nové auto se prozatím jeví jako velmi spolehlivé a již při prvních testech bylo téměř o 2 sekundy na kolo rychlejší, než byl model původní", hodnotí průběh španělského testu šéf týmu Josef Křenek.

Adam Kout po testech řekl: " Byl to náš první test s tímto novým autem a proto jsem s výsledkem spokojený. S novým autem si rozumím, libí se mi hlavně širší pneumatiky a řazení na volantu. Je škoda že Jakub nemohl jezdit oba dva dny, určitě by dosáhnul lepšího výsledku. Už se moc těším na další testování."

Kalendář sezóny 2010:

18. 4. - Motorland / Španělsko
2. 5. - SPA / Belgie
6. 6. - Brno / Česká Republika
20. 6. - Magny-Cours / Francie
4. 7. - Hungaroring / Maďarsko
5. 9. - Nürburgring / Německo
19. 9. - Silverstone / Velká Británie
10. 10. - Catalunya / Španělsko

Odkazy:

Oficiální stránky týmu - www.krenek.cz
Oficiální stránky Eurocupu - http://www.renault-sport.com/en/world_series/eurocup_2000/

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Adam Kout a Jakub Klášterka ve Valencii při testu F Renault , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose