www.car.cz
 

Na první testy nové Moriwaki jede Lukáš Pešek na jih do Valencie
     27.2.2010 20:40 - tisková zpráva


První testy na novém motocyklu absolvuje Lukáš Pešek příští týden ve Valencii

Po tříměsíční pauze startuje světový šampionát silničních motocyklů oficiálními IRTA testy 1. – 3. 3. 2010 ve španělské Valencii. Premiéru bude mít třída Moto2, která nahrazuje kategorii dvěstěpadesátek. V ní se v novém týmu Matteoni CP Racing představí náš jezdec Lukáš Pešek. K dispozici bude mít motocykl japonské značky Moriwaki a poprvé na něj usedne právě ve Valencii.

Po skončení loňské sezóny, ve které Lukáš obsadil v celkovém pořadí třídy 250 15. místo, absolvoval náš pilot přípravný tréninkový program. V rámci něj se Lukáš snažil co nejvíce trénovat na motocyklu, což zimní podmínky u nás neumožňovaly. V prosinci loňského roku proto Lukáš odjel spolu s českým týmem INTERMOTO z MS Supersport do Cartageny, kde si poprvé v testovacím programu vyzkoušel stroj o stejném obsahu motoru jako má třída Moto2, tedy 600 ccm. Během tří dnů náš pilot ujel přes 250 kol a vyzkoušel různá nastavení motocyklu.

Téměř celý leden pak Lukáš strávil v Austrálii, kde se připravoval spolu s místním superbikovým šampiónem Joshem Watersem. V únoru náš jezdec vyrazil za cyklistickým tréninkem na Tenerife. Fyzická příprava se letos zaměřila více na sílu, protože motocykl Moto2 je zhruba o 40 kg těžší než dvěstěpadesátka.

Lukášův nový tým Matteoni CP Racing mezitím zajišťoval nadcházející sezónu po technické i personální stránce. Podařilo se mimo jiné angažovat jako Lukášova mechanika Daniela Petáka, který předtím působil u továrního týmu Kawasaki ve třídě MotoGP. Také Lukášův realizační tým se rozrostl o nového člena - Miloše Čiháka, několikanásobného mistra ČR ve třídě Superbike a účastníka WSBK, který bude osobním trenérem Lukáše a absolvuje s ním všechny závody letošního šampionátu. Na úvodních Grand Prix bude našemu pilotovi pomáhat vyhlášený jezdecký trenér Andy Ibbott z Velké Británie.

Technický personál týmu absolvoval školení v japonské firmě Moriwaki, kde se seznámil s novým motocyklem pro třídu Moto2. Motocykl pak dorazil do sídla týmu v Itálii zhruba před třemi týdny a od té doby se technika připravuje na první letošní testy. Řeší se také design motocyklu, týmového oblečení, boxu, kamionu a také Lukášovy kombinézy a helmy. Definitivní podobu pak design získá před prvním závodem.

Před ostrým startem mistrovství světa proběhnou celkem 3 oficiální IRTA testy třídy Moto2, první ve výše zmíněném termínu, následovat budou testy ve španělském Jerezu 6. – 8. 3. a 27. – 29. 3. 2010. První Velká cena se bude konat tradičně v Kataru, od 9. do 11. 4. 2010.

Stejně jako v loňském roce bude zajištěn servis pro média, a to formou tiskových zpráv rozesílaných na e-mailové adresy zájemců po každé kvalifikaci a závodu. V případě, že Vám nechodí na Váš e-mail tiskové zprávy a máte o ně zájem, kontaktujte nás prosím na níže uvedených kontaktech.



Za realizační tým Lukáše Peška se na spolupráci s Vámi těší

Pavel Vokatý
mobil: 725 591 198
e-mail: pvokaty@cpoj.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž - zahajovací závody sezóny SBK 2010 v Austrálii, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose