www.car.cz
 

Národní Formule 1400 láká další začínající jezdce !! Zkuste to.
     1.3.2010 12:25 - tisková zpráva


Národní Formule 1400 stále hledá nové tváře

Do zahájení další sezóny Mistrovství České Republiky DIVIZE 3 - Národní Formule 1400, zůstává již jen devět týdnů a tak již dávno ve všech týmových dílnách propukly přípravné práce, které vyústí 24. dubna zhasnutím červených světel na brněnském Masarykově okruhu.

Letošní sezóna počítá stejně jako ta loňská s pěti závodními víkendy, ve kterých bude odjeto celkem 10 mistrovských závodů, po jejichž skončení budeme znát republikového Mistra pro rok 2010. Dříve než to celé propukne, pojďme se spolu s Tomášem Chabrem podívat na některé novinky, které pro letošní sezónu připravil promotér mistrovství, kterým je Národní Formule 1400, klub v AČR.

"V loňské sezóně nám do republikového mistrovství zasáhlo celkem 22 startujících jezdců. Naší snahou je, aby se tento počet podařilo zopakovat i v letošním roce a pokud to bude možné, počet startujících ještě zvýšit. Tomu jsme přizpůsobili některé naše budoucí kroky a také kalendář letošního ročníku, který oproti loňskému roku počítá opět se závody na zahraničních okruzích," říká na úvod našeho povídání Tomáš Chabr - zástupce pořádajícího klubu Národní Formule 1400, klub v AČR a zároveň jezdec týmu Chabr Motorsport. 

Letos na jezdce tedy čekají mimo tradičních startů v Brně a v Mostě také závody v polské Poznani a pravděpodobně také start na novém slovenském okruhu Slovakiaring. Jaké další novinky chystáte pro případné zájemce o vstup do DIVIZE 3?

"Jak jsem již říkal, naší snahou je přivést do DIVIZE 3 co nejvíce jezdců a to jak z řad současných závodníků tak i zcela nových jmen. Pro všechny začínající piloty a zájemce o vstup do formulového závodění jsme připravili jedinečnou nabídku v podobě připraveného vozu a zázemí pro úvodní Jarní cenu Masarykova okruhu. Pro případného zájemce to znamená, že stačí mít závodní licenci a vlastní vybavení. Jediné co si musí zaplatit je startovné a jedna sada pneumatik. Od nás pak dostane k dispozici připravený vůz a kompletní technické zázemí. Se stejnou akcí se pak počítá i pro jeden ze závodních víkendů v Mostě."

To zní zajímavě. Na koho se mohou zájemci o start v brněnském závodě obracet?
"Zájemci se mohou obracet přímo na mě, popřípadě na pana Křenka - Národní formule 1400 klub v AČR, Revoluční 246, 250 64 Měšice u Prahy - tel: 283 981 766."

Na co se pak mohou těšit stávající účastníci jediné české formulové série?

"Pro všechny pravidelné účastníky MMČR DIVIZE 3 jsme pak díky našim partnerům připravili finanční podporu v podobě sníženého startovného. Respektive se nejedná o nižší startovné, ale o start zdarma při Podzimní ceně Masarykova okruhu. Tento start zdarma je však podmíněn účastí jezdce na všech pěti předcházejících závodních víkendech.

Pro jezdce do 23let pak zůstává i letos kategorie "Junior", ve které se platí nižší startovné ve výši 3.000,-. Za tuto možnost bych rád poděkoval všem naším partnerům, kterými i pro letošní rok zůstávají společnosti Schroth Racing, HCT.cz, Česká autodráha FARO, Würth Pirelli, pohár NEC - Northern European Cup, televizní  magazín 102 oktanů a časopis Formule. Bez jejich podpory by řečené bonusy nebyly možné."

Je všeobecně známo, že závodění je poměrně nákladný sport. Jaká je zapotřebí částka pro absolvování celé sezóny v MMČR DIVIZE 3?
Toto je poměrně složitá otázka, na kterou není možné zcela jednoznačně odpovědět. Hodně záleží na dosavadních zkušenostech a technických možnostech každého jezdce a stejně tak na případných cílech se kterými jezdec do sezóny vstupuje. Velice obecně ale lze říci, že sezóna v Národní Formuli 1400 stojí cca 15.000 Euro. Ve Volné formuli je to pak asi o 10.000 Euro více."

Jaké jsou Vaše osobní cíle a co by jste popřál Národní Formuli pro rok 2010?
"Rádi bychom obhájili mistrovský titul divize 3 jako team s vozem kategorie E2. V Národní formuli chceme s Tomášem Chabrem juniorem zaútočit na titul mistra republiky".

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho zdaru.
 

 NF

PR

Neprošlo jazykovou korekturo


 
 
Fotogalerie:   Národní formule 1400 v sezóně 2009, foto promotéra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose