www.car.cz
 

EXPO - vše na jednom místě ve formátu show pro širokou veřejnost
     5.3.2010 13:31 - tisková zpráva


Premiérová Expo Czech Rally Otrokovice s bohatým dvoudenním programem

Expo Czech Rally připravuje bohatý dvoudenní program

Česká premiéra EXPO CZECH RALLY se přiblížila mílovými kroky. Specializovaný veletrh a výstava spojená s přehlídkou soutěžní techniky, týmového zázemí jednotlivých stájí i prezentací firem a jejich produktů spojených s rallysportem proběhne druhý březnový víkend v termínu 13. – 14. března 2010 v Otrokovicích na Zlínsku. Organizační taktovku převzali pořadatelé tradiční Barum Czech rally Zlín.

„Téměř celá akce se uskuteční na jednom místě ve formátu show pro širokou veřejnost. Poněvadž jednotlivé týmy během závodů nemají mnoho možností se veřejně prezentovat, přišli jsme s touto novinkou,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel EXPO CZECH RALLY na tiskové konferenci. Zlínští organizátoři doufají v založení nové tradice.

 „Podobný veletrh v rámci střední Evropy chyběl. Nechali jsme se inspirovat podobnou akcí v Itálii, která se pořádá začátkem roku v Brescii. Během dvou dnů ji navštíví kolem deseti tisíc diváků,“ vysvětlil Regner. Centrum veletrhu je umístěno do osvědčeného prostoru zkušební dráhy Barum Continental v Otrokovicích, který diváci poznají jako servisní zónu při srpnové barumce. Právě zde bude možnost prohlédnout si závodní vozy, servisní vybavení nebo práci mechaniků na soutěžních vozech.

„Během víkendu proběhnou také odborné semináře na různorodá témata spojená s rallysportem a připravujeme bohatý doprovodný program s hudebním koncertem kapely Street69 a diskotékou. Prostor dostanou pořadatelé jednotlivých podniků českých šampionátů a prezentovat se bude rovněž slovenský šampionát. Během sobotního dne se navíc uskuteční testovací rychlostní zkouška mezi Napajedly a Halenkovicemi shakedown, kde si jednotlivé posádky vyzkouší své vozy před začátkem sezony při ostré jízdě,“ upřesnil ředitel akce.

Součástí bohatého programu v hlavním veletržním stanu bude prezentace posádek a týmů. Pořadatelé připravují autogramiády jednotlivých jezdců, besedu s jezdci, promítání filmů s rallyovou tematikou, ukázku vyprošťování posádek z havarovaných vozů, výstavu tuningových aut, setkání historických vozidel, výstavy výrobců, prodej příslušenství a doplňků. Ačkoliv uzávěrka přihlášek je až 8. března, v sekretariátu akce již mají přihlášky čtyřicítky týmů a vystavovatelů. „Očekáváme kolem šedesátky vystavovatelů. Největším diváckým tahákem bude bezpochyby účast trojnásobného vítěze barumky a dvojnásobného mistra Evropy Itala Enrico Bertoneho, který během sobotního shakedownu usedne do legendárního vozu Lancie Delta Integrale. Diváci se mohou těšit i na zvučná jména z českých šampionátů,“ vysvětlil Regner.

Pořadatelé připravili šestnáctistránkový tištěný program EXPO CZECH RALLY, který bude zdarma k dispozici na vybraných čerpacích stanicích a na vybraných místech ve Zlíně a v Otrokovicích. Příznivce soutěžního automobilového sportu budou na veletrh zvát i reklamní poutače (tzv. citylighty) s fotografií vozu Škoda Fabia S2000 zádveřického jezdce Antonína Tlusťáka. Pro diváky byla určena výše vstupného, v sobotu zaplatí 50 korun a vstupenka bude platit na celodenní program nejen v Otrokovicích, ale i na testovací rychlostní zkoušku v Napajedlích. Za nedělní návštěvu veletrhu diváci zaplatí 30 korun.

Děti do 15 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma.V neděli se diváci mohou těšit například na setkání historických vozidel, výstavu tuningových aut a besedu s jezdci o Rally Dakar. Program EXPO CZECH RALLY si můžete stáhnout v elektronické podobě na následujícím odkazu: http://www.expoczechrally.cz/2010/pdf/expo_program.pdf (14 MB).


Ve Zlíně 4. března 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
EXPO CZECH RALLY

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Bottcher rallye Vyškov 2008 - a bahno...., foto Jirka Rohlena

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose