www.car.cz
 

To nejlepší z Dakaru 2010 . V neděli na fotkách a filmu v KC Zahrada v Praze
     11.3.2010 13:13 - tisková zpráva


Dakarská technika dorazila přepudrovaná pískem a ošlehaná závodem

Dakarská  technika dorazila  přepudrovaná pískem a ošlehaná závodem

Technika dorazila domů

Příběh Rallye Dakar 2010 skončil 16.ledna, ale teprve koncem února dorazila závodní technika zpět do Evropy. Pro závodní, asistenční a novinářské stroje přitom Dakar začal již koncem listopadu, kdy se motocykly, automobily i kamiony nalodily ve francouzském přístavu Le Havre na loď.


Po návratu domů jsme se těšili, až se z nejtěžšího motoristického podniku na světě vrátí i technika přepudrovaná pískem fesh-fesh a ošlehaná závodem. Po předložení příslušné dokumentace v přístavu jsme byli vpuštěni do Parc Fermé. Tam jsme si vyzvedli klíče (nalodění a vylodění mají na starosti přístavní dělníci…) a vydali se hledat techniku Czech Dakar Teamu.

Asistenční Tatra stála jako první v řadě a hned za ní zelená závodní Miss Dakar, nesoucí číslo 510. Žlutá Tatra se startovním číslem 545 byla nedaleko, podobně jako novinářský Nissan Patrol. Převzetí proběhlo víceméně bez problémů, co z vozů zmizelo zjistíme asi až doma. Na přívěs jsme naložili Patrol, jehož motor vypověděl službu ve druhé polovině rallye. Oba speciály Tatra jsme vmáčkli na návěs, asistenční kamiony jely po vlastní ose.

V přístavu jsme potkali mnoho jiných týmů, které si taktéž přijely vyzvednout techniku. Všichni říkali v podstatě to samé: "Tak zase za rok na startu Dakaru 2011!“

Libuše Šodková
Czech Dakar Team

PS: Doplňme, že některé z týmových vozidel je možné právě v těchto dnech    vidět na  výstavě Motosalon Brno 2010, která právě začala.

To nejlepší z Dakaru 2010 v KC Zahrada

Na neděli 14. března připravil Czech Dakar Team ve spolupráci s KC Zahrada v Praze na Jižním Městě ohlédnutí za posledním ročníkem slavného offroadového závodu Dakar 2010, která se jela za úspěšné účasti českých jezdců , včetně jihoměstského Jiřího Janečka.

Návštěvníci se budou moci podrobně seznámit s nejdramatičtějšími okamžiky Dakaru 2010, tak jak byly zachyceny objektivy našich i zahraničních fotografů v lednu letošního roku. Získají reálnou představu o charakteru nejtěžší vytrvalostní soutěže světa a prohlédnou si závodní speciály nejlepších jezdců hezky zblízka.

Panely obrazové prezentace příchozí zavedou na americký kontinent do Argentiny a Chile na všechna vyhlášená místa závodu, včetně písečných dun nejsuššího místa planety pouště Atakama, do blízkosti zasněžených sopek Kordiller, nebo do téměř nepřístupné "země" nalezišť kosterních pozůstatků dinosaurů.

Fotografickou expozici doplní zároveň filmový dokument z letošního závodu, který bude v intervalech promítán ve společenském sále.

Prezentace rally Dakar 2010 v KC Zahrada bude veřejnosti přístupná od 10:00 hodin do 15:00 hodin.


Czech Dakar Team zve na prezentaci všechny příznivce automobilového sportu a Dakaru zvlášť bez rozdílu pohlaví a věku.

CDT

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 - 3. etapa objektivem fotografů Czech Dakar týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose