www.car.cz
 

Motosalon Brno atd : V sobotu veletrhy praskaly ve švech
     14.3.2010 16:34 - tisková zpráva


Rekordní více než třicetitisícovou návštěvnost zaznamenalo v sobotu výstaviště v Brně

V sobotu veletrhy praskaly ve švech

Rekordní více než třicetitisícovou návštěvnost zaznamenalo v sobotu výstaviště v Brně – Pisárkách. Branami paralelně probíhajících veletrhů MOTOSALON a PRODÍTĚ prošlo více než 30 800 návštěvníků, další mířili na exhibiční Free Style Motocross Race Brno v pavilonu V nebo na svatební veletrh v Kongresovém centru Brno. Velká část návštěvníků navíc přijela autem, ale nevídaný nápor se podařilo zvládnout díky pohotovému otevření dalších parkovacích ploch.

Od otevření areálu v 9 hodin ráno proudila na výstaviště nepřetržitá kolona automobilů, kterou po celé dopoledne usměrňovali policisté a parkovací služba. Díky tomu byl průjezd plynulý a nevznikaly žádné kolony. „Parkovalo se i v okolí areálu, ale nejvíc aut jsme umístili přímo uvnitř. Obsazena byla nejen parkoviště u pavilonu P, ale vzhledem k velkému náporu jsme využili i plochy okolo pavilonu Z, se kterými jsme původně nepočítali. Ale na výstavišti je naštěstí místa dost,“ řekl Petr Němec z technického úseku společnosti Veletrhy Brno.

Velkou zatěžkávací zkouškou si prošel nový pavilon P. Právě v jeho vestibulu s pokladnami se od rána hromadilo nejvíc lidí. „Takové davy jsme na výstavišti neviděli už hodně dlouho,“ komentoval to projektový manažer veletržní společnosti Radek Talafous. Srovnatelnou jednodenní návštěvnost mívají jen největší akce jako strojírenský veletrh, stavební veletrh nebo Autosalon, ale ty obsazují celé výstaviště a díky příjemnému počasí lidé využívají i venkovních ploch, zatímco veletrhy MOTOSALON a PRODÍTĚ se konaly ve dvou pavilonech.

„Právě v tom se ukázala silná stránka brněnských veletrhů. Všichni motorkáři se shodli na tom, že tady vládne naprosto profesionální organizace a logistika. Z dálnice je snadný přístup, bez problémů zaparkujete a celý prostor je velkorysý, takže nikde nic nevázne,“ pochvaloval si Standa Berkovec, novinář, moderátor a zanícený motorkář.

Nejvíce návštěvníků samozřejmě přitáhly motorky, které se na brněnském výstavišti prezentovaly úplně poprvé. Na samotný MOTOSALON se v sobotu přišlo skoro dvacet tři tisíc návštěvníků, což překonalo veškeré rekordy předchozích výstav motocyklů v Praze. Celková návštěvnost tohoto premiérového veletrhu dosáhne šedesáti tisíc osob. „Na motorky vždycky chodilo hodně lidí, ale tolik návštěvníků jsme opravdu nečekali,“ přiznal Vladimír Přibyl, generální ředitel společnosti A Spirit dodávající motocykly Aprilia a Guzzi a předseda motosekce Svazu dovozců automobilů.

„Měli jsme trochu obavy, jak motorkáři přijmou přesun do Brna, ale skutečnost nás velmi mile překvapila,“ dodal.
Vysoká návštěvnost zaskočila také další vystavovatele. „Jednoznačně se ukazuje, že umístit motorkářskou výstavu do Brna bylo správné rozhodnutí, pro vystavovatele to otevírá novou cílovou skupinu,“ míní Lukáš Drahovzal,
zástupce společnosti ERSICO, která dodává elektrické skútry.

„Na první ročník byla návštěvnost opravdu výborná. Lidem se tady líbí, je to vzdušnější a prostornější než v Praze i dobře uspořádané. Jezdím na výstavy do zahraničí, do Itálie, Německa, Anglie, a musím říci, že brněnský MOTOSALON už dosahuje mezinárodní úrovně,“ zhodnotil první ročník veletrhu Vladimír Hřebřina, vedoucí prodeje motocyklů Yamaha ve společnost MMB.

Vůbec největší plochu si pronajala společnost Honda ČR, ale i ta měla o víkendu úplně plno. „Návštěvnost byla nad očekávání vysoká. V sobotu na našem stánku vůbec nebylo k hnutí, ale organizace byla opravdu perfektní,“ řekl Petr Hubáček zodpovědný za marketing motocyklové sekce a dodal: „Honda tady našla reprezentativní prostor, parkoviště i dobrý přístup, a to jsou věci, které pražské výstaviště nikdy nemůže splnit.“



BVV

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose