www.car.cz
 

Již VI. AGROTEC rally Hustopeče 2010 se hlásí
     18.3.2010 14:54 - tisková zpráva


 Brně, jako vloni, se letos nepojede

Jihomoravské vinice pomalu ožívají rallysportem

V sedmidílném seriálu Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky ani letos nechybí podnik v okolí Hustopečí. VI. AGROTEC rally Hustopeče, která se pojede jako čtvrtý díl šampionátu, se uskuteční 11. - 12. června 2010.

Pořadatelé Agrotec autoklubu v AČR zavedli v loňském ročníku soutěž do jihomoravské metropole. Hodně si slibovali od spojením s brněnským Autosalonem, ale vzhledem k řadě nepředvídatelných okolností, se konečný harmonogram soutěže nesetkal s příznivým ohlasem. Proto se v letošním roce organizátoři vrací k původnímu schématu soutěže – centrum soutěže bude v Hustopečích a soutěž se odjede v jejich bezprostředním okolí.

Do Brna se nemělo cenu letos vracet. Naší snahou bylo přiblížit rally do krajského města, navíc v období konání autosalonu. Ovšem přínos divácké zkoušky na brněnském výstavišti byl, vzhledem k nárokům na její organizaci a rozbití uceleného bloku zkoušek okolo Hustopečí, velice sporný,“ uvedl ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

AGROTEC rally bude čtvrtým závodem Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky, opět nechybí ani v kalendáři Evropského poháru FIA – region CENTRAL (koef. 5). Jednou z nejdůležitějších informací k průběhu letošního ročníku je čas startu.

Hustopečští pořadatelé opouští tradici nočního závodění v průběhu celé první etapy, a tak místo dvacáté hodiny, sjede posádka ze startovním číslem 1 ze slavnostní rampy na hustopečském náměstí vstříc prvním kilometrům už v 16 hodin. První sekce se čtyřmi rychlostními zkouška se tedy kompletně odehraje za denního světla, až druhé průjezdy otestují schopnosti posádek při použití světelných ramp.

Vítězná posádka bude očekávána na náměstí v Hustopečích v sobotu 12. června krátce po 16. hodině.

Základní charakteristika VI. AGROTEC rally Hustopeče:
Délka soutěže: 522,68 km
Počet etap: 2
Počet RZ: 14 (8 + 6, 7 úseků, všechny shodně dva průjezdy)
Délka RZ: 190,82 km


Více informací k VI. AGROTEC rally Hustopeče k soutěži hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz . Zde je nyní ke stažení i informativní průvodce soutěží (Rally Guide).


VI. AGROTEC rally Hustopeče
Tiskový servis
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   AGROTEC MOGUL Rally Hustopeče 2009 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose