www.car.cz
 

Valašská rallye nejdříve nabídne RZ Špičky, Troják a Bystřičku.
     22.3.2010 10:00 - tisková zpráva


Valaška získala významnou podporu partnerů

Týden před startem SHERON Valašská rally, úvodního podniku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2010, se uskutečnila v sídle Zlínského kraje tisková konference se zástupci sdělovacích prostředků.
Vedle zástupců ředitelství a favoritů letošního devětadvacátého ročníku se setkání s novináři zúčastnili rovněž zástupci veřejné správy, generálního partnera soutěže a další hosté.

Ředitel soutěže Miroslav Hošák úvodem hovořil o koncepci soutěže, která vychází z osvědčeného schématu. „Máme připraveno celkem šest úseků rychlostních zkoušek. Každý úsek se pojede dvakrát, v itineráři soutěže najdeme celkem 12 rychlostních zkoušek. První etapa startuje v pátek 26. března v 17 hodin z náměstí ve Valašském Meziříčí, startovní pole zamíří na erzety s názvem Špičky, Troják a Bystřička.

Úvodní etapa skončí v servisní zóně, která je umístěna v nových prostorách u Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí - Bynině. Sobotní den startuje v 9 hodin ráno a vozy pojedou na rychlostní zkoušky s názvy Puntík, Odry a Santov, které absolvují rovněž dvakrát. Druhá etapa bude mnohem náročnější z jezdeckého hlediska, a to platí pro celé jezdecké pole. V cíli se první posádka objeví na valašskomeziříčském náměstí v 17:18 hodin,“ uvedl ředitel soutěže Miroslav Hošák. Předehrou k samotné soutěži budou seznamovací jízdy na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek během středečního a čtvrtečního odpoledne. V pátek dopoledne se uskuteční od 8 do 13:30 hodin administrativní a technická přejímka v Autocentrum Lukáš v Bynině.

Záštitu nad motoristickou akcí převzal vedle předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Miloslava Vlčka a hejtmanů Moravskoslezského a Olomouckého kraje i hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák. Ten poděkoval organizátorům a ocenil jejich práci, která přispívá k propagaci Zlínského kraje a rozvoji cestovního ruchu v regionu.

„Rád jsem převzal záštitu nad touto významnou motoristickou akcí a Zlínský kraj ji rovněž podpořil finančním příspěvkem. Automobilový sport má v našem regionu silnou tradici a zázemí v mnoha fanoušcích a jezdcích. Rallysport je zároveň aktivitou, která k nám každoročně láká velké množství návštěvníků a přispívá ke zviditelnění a rozvoji cestovního ruchu,“ řekl Stanislav Mišák.

V letošním roce došlo z ekonomických důvodů a dopadu krize k výměně partnerů rally. „Finanční krize se projevila také u sdružení, které pořádají sportovní akce. Rovněž my jsme vycházeli ze současných možností, které se nám nabízejí a které máme. Každopádně jsem přesvědčen, že uspořádáme kvalitní soutěž a diváci si dovezou z Valašska hodnotné sportovní zážitky,“ uvedl Miroslav Hošák, ředitel rally. Na tiskové konferenci se prezentoval generální partner rally, kterým je společnost DF Partner s.r.o., jenž byla významným partnerem Valašské rally již před pěti lety.

„Obchodní značka společnosti SHERON není nováčkem v rallyovém sportu, neboť je dlouhodobě partnerem jednoho z nejúspěšnějších českých soutěžních jezdců, úřadujícího mistra České republiky a čtyřnásobného vítěze Valašské rally Romana Kresty,“ uvedl Ing. Vít Erben, marketingový ředitel DF Partner s.r.o. Hlavním partnerem valašky se stala společnost BONVER Group, provozování casin a klubů. Zásluhou obou partnerů se podařilo získat stabilitu v ekonomickém zajištění soutěže.



Ve Valašském Meziříčí 18. března 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
SHERON Valašská rally

Neprošlo jazykovou korekturo


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký s Fábií S2000 v Argentině, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose