www.car.cz
 

Václav Pech a Petr Uhel na prahu nové sezóny 2010
     24.3.2010 00:15 - tisková zpráva


Václav Pech jun. s Petrem Uhlem startují do nové sezóny

Úřadující vicemistři České republiky v rally Václav Pech jun. a spolujezdec Petr Uhel se v pátek 26.března postaví na start Valašské Rally, prvního podniku sedmidílného seriálu Mezinárodního Mistrovství České republiky. Posádka EuroOil teamu v loňském roce bojovala v závěrečné soutěži rally Bohemia do posledních metrů o mistrovský titul, a i letos budou chtít Pech s Uhlem se svým modrožlutým Mitsubishi Lancer EVO IX míchat kartami. „

Do nové sezóny vstupujeme ve tradičních barvách EuroOil teamu, ale se zbrusu novým autem, které jsme přes zimu postavili podle posledních možností homologace pro produkční vozy. Můžeme využít o jeden milimetr větší restriktor, díky čemuž se do motoru dostane více vzduchu a máme tak k dispozici lepší průběh výkonu a kroutícího momentu. Ale naše konkurence také nespí a přezbrojila na technicky vyspělé speciály S2000,“ srovnává Václav Pech jun. před zahájením sezony.

Finální odzkoušení nového vozu a jeho donastavení proběhlo o uplynulém víkendu nejprve na uzavřené trati u Tachova a druhý den na testovacím úseku u Žebráku. ,,U Tachova jsme využili známosti s jedním mým kamarádem, který nám zajistil velmi pěkný úsek a společně s dalšími obyvateli obce, pro které to bylo něco jako když do vsi přijede pouť,nám uzavřel trať.

Při testování se ale jezdilo v těsné blízkosti kolem kravína a předseda farmy nám po skončení spočítal, že krávy ten den dojily méně než obvykle. Zřejmě se nejednalo o příliš velké fanynky motosportu,“ směje se Václav Pech jun., který hned dodává, že předseda farmy pokles dojivosti přešel také s humorem.

,,Letošní sezóna bude co do konkurence asi nejvyrovnanější za posledních několik let a tak boj o nejvyšší příčky bude opravdu náročný,“ říká Václav Pech jun. před startem Valašské Rally, která odstartuje z náměstí ve Valašském Meziříčí v pátek 26. března v 17:00 a do cíle přijede první soutěžní vůz na stejné místo po odjetí více než 532 kilometrů soutěže v sobotu také po sedmnácté hodině.


PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   EXPO Otrokovice 2010 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose