www.car.cz
 

Josef Král si vtestech polepšil a skončil druhý den třetí !!
     25.3.2010 00:20 - tisková zpráva


DALŠÍ DEN TESTŮ GP2 BYL KRÁL TŘETÍ

Paul Ricard, 24.3. 2010

Ve druhém dni oficiálního testování před letošní sezónou prestižní GP2 na francouzském okruhu Paul Ricard bylo v plné permanenci opět čtyřiadvacet jezdců. Na odlišné konfiguraci trati oproti úterku dokázal Josef Král v barvách britské stáje Super Nova zakončit seanci třetím nejrychlejším časem.

Na středu pořadatelé pro jezdce připravili kratší a relativně rychlou konfiguraci zdejší velmi flexibilní trati. Inženýři Super Novy nabídli několik variant nastavení a šlo o experimentování a hledání nejlepšího set-upu. Pravidla testů jsou volnější, než závody a tak některé týmy volily až nezvyklé varianty aerodynamických úprav.

„Někteří jezdili dokonce jen s jedním zadním spoilerem, který je normálně dvoustupňový. Jiné týmy zase používaly naopak extrémně velké přítlaky. My jsme šli kdesi okolo zlaté střední cesty a hráli jsme si s detaily,“ prozradil šťastný Josef. „Dopoledne jsem zopakoval osmé místo ze včerejška a odpoledne už se změnami, ke kterým jsme došli, jsem vyskočil na třetí. Těší mě to i proto, že jsem nejrychlejší z nováčků.

Španěl Clos a Venezuelec Maldonado s těmito formulemi jezdí roky a mají s nimi plno zkušeností. Odpoledne jsem za nimi zůstal o necelé dvě desetiny. A spousta dalších jezdců, kteří GP2 už jezdili, zůstala za mnou. Každé kolo, které tu odjezdím, představuje skvělou porci zkušeností a jen za dnešek jsem jich odkroužil 76,“ dodal pilot.

Oficiální testy na francouzském okruhu pokračují závěrečným dnem ve čtvrtek. Král ještě uvedl, že podle předběžných informací bude povoleno použít dokonce extrémně měkkou směs pneumatik, jaká je určena například pro okruh v Monaku. „Profil trati bude zase jiný a prý to bude po dnešní rychlé variantě pro změnu zase hodně technické.

Myslím ale, že už umíme nastavovat na autě různé varianty chování a tak by nás neměl překvapit ani ten zítřek. Důležité ale je, že dnešek vyšel výborně a dali jsme o sobě vědět,“ uzavřel Josef Král.









Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

 

Ilustrační foto !!!

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Křenek Motorsport testuje v Jerezu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose