www.car.cz
 

K Janu Charouzovi také Natacha Gachnang a Adrien Tambay
     26.3.2010 12:08 - tisková zpráva


Sestavu Gravity - Charouz Racing pro Auto GP doplní Natacha Gachnang a Adrien Tambay - (24.03.2010

Lucembursko-český tým Gravity - Charouz Racing vstoupí do sezony se silnou sestavou čtyř mladých, talentovaných a ambiciózních jezdců. Českého jezdce Jana Charouze a Rakušana Waltera Grubmülera jr. doplní Švýcarka Natacha Gachnang a Francouz Adrien Tambay. Náhradníkem bude Číňan Ho-Pin Tung.

Již při potvrzení své účasti v šampionátu Auto GP oznámil tým Gravity - Charouz Racing, že jeho barvy budou hájit Jan Charouz (CZE) a Walter Grubmüller jr. (AUT).

Jan Charouz (17/07/1987) vstupuje do letošní sezony v roli oficiálního testovacího a rezervního jezdce týmu Renault F1. Loni Jan vyhrál seriál Le Mans Series, když zvítězil v tisícikilometrových závodech v Barceloně a na Nürburgringu. Ve slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans obsadil 4. místo absolutně. Za své výkony v sezoně 2009 získal Jan Charouz ocenění FIA Talent of the Year Award a Cenu Jiřího Sedláře určenou pro nejlepšího českého závodního jezdce sezony do 23 let. K milníkům Janovy kariéry patří také zisk titulu mistra České republiky v závodech automobilů na okruzích roku 2002 (stal se historicky nejmladším vítězem šampionátu) a vítězství v F3000 International Masters 2006. Jan také hájil barvy České republiky v A1GP. V následujících letech zářil ve vytrvalostních závodech sportovních vozů. Nyní se český jezdec znovu naplno vrací k formulovým závodům. Kromě Auto GP absolvuje Jan Charouz kompletní program ve Světové sérii Renault.

Walter Grubmüller jr. (13/01/1989) závodí s monoposty od roku 2005. Rakušan získával závodnické ostruhy ve formuli Renault a od roku 2007 byl pravidelným účastníkem mezinárodního britského šampionátu formule 3. Grubmüllerovi skvěle vyšla sezona 2009, kdy s monopostem týmu HiTech Racing vyhrál závody na Hockenheimringu a v Doningtonu a v celkovém hodnocení seriálu obsadil druhé místo.

Tým Gravity - Charouz Racing absolvuje kompletní sezonu Auto GP 2001 se čtyřmi vozy. Za volanty zbývajících dvou monopostů tak dostanou příležitost Natacha Gachnang (SUI) a Adrien Tambay (FRA). Oficiálním náhradníkem bude další testovací a rezervní jezdec týmu Renault F1 Ho-Pin Tung (CHN).

Natacha Gachnang (27/10/1987) sbírala na počátku kariéry úspěchy na motokárách. Roku 2010 se stala juniorskou mistryní Švýcarska, o rok později obsadila 10. příčku v hodnocení evropského motokárového šampionátu. V následujících sezonách působila Natacha ve formulových šampionátech (ADAC BMW, Formula 3). Loni Švýcarka sbírala zkušenosti ve Formuli 2 a také se sportovními vozy ve Formuli Le Mans, kde obsadila 10. místo absolutně. Letos kromě Auto GP absolvuje Natacha také kompletní světový šampionát GT1 a zúčastní se také závodu 24 hodin Le Mans.
Adrien Tambay (25/02/1991) je synem bývalého jezdce formule 1 Patricka Tambaye, který během své kariéry v F1 hájil kromě dalších také barvy týmů Ferrari, Renault a McLaren a dokázal vyhrát dvě velké ceny. Adrien začal závodit ve svých deseti letech na motokárách. Dařilo se mu i v dalších sezonách s monoposty. V sezoně 2007 vyhrál hodnocení nováčků německé formule BMW (4. místo absolutně) a o rok později obsadil 3. místo v klasifikaci evropské série formule BMW. Roku 2009 startoval pravidelně v prestižní  Formula 3 Euro Series.

Šampionát Auto GP nabízí nejvyšší prize money v historii evropského motoristického sportu. Účastníci série budou v šampionátu bojovat o celkovou sumu 1.200.000 eur. Naopak náklady na účast v sérii jsou nízké. Každému jezdci bude pomáhat tým složený z osobního závodního inženýra a dvou mechaniků. Tento tým bude jezdci poskytovat technickou podporu; náhradní díly bude centrálně dodávat Auto GP. Program závodního víkendu bude rozložen do dvou dní, každý den se pojede jeden závod. Kalendář pro sezonu 2010 se skládá ze šesti podniků: Brno (Česká republika), Imola (Itálie), Spa-Francorchamps (Belgie), Magny-Cours (Francie), Navarra (Španělsko) a Monza (Itálie), které se pojedou mezi 24. dubnem a 3. říjnem.

Jan Charouz: „Na účast v Auto GP se těším. Samozřejmě ještě nevíme přesně, jak bude vypadat startovní pole, ale určitě to budou zajímavé závody. Auto znám už z A1GP, ale nyní je upravené, má lepší aerodynamiku a pneumatiky. Pro mě to je další příležitost, jak získat potřebné zkušenosti. Ale samozřejmě se budeme snažit i o co nejlepší výsledek. Samozřejmě se také těším na závod v Brně, který sezonu zahájí.“
Walter Grubmüller jr.: „Zatím příliš nevím, co mohu očekávat. Jsem zvědavý na soupeře, ale celkově se hodně těším. Velice se mi líbí vůz, s nímž budeme závodit, protože je o něco výkonnější než auta, se kterými jsem zatím závodil. Věřím, že v Auto GP získám další užitečné zkušenosti.“
Natacha Gachnang: „Díky týmu Gravity-Charouz Racing budu mít letos příležitost závodit ve formulovém šampionátu a celkově tak bude můj program velice zajímavý. Budu startovat s vozem třídy GT1 a v Auto GP, takže budu získávat další zkušenosti, což přispěje k mému dalšímu jezdeckému růstu.”
Adrien Tambay: „Každý jezdec chce vždy jezdit s vozem, který má větší výkon a přítlak. Monopost Auto GP by měl být nejrychlejší formulí, s jakou jsem kdy závodil a já se na tuto výzvu velice těším. Chci se snažit bojovat o vítězství a vydám ze sebe sto procent, abych toho dosáhl.”
Antonín Charouz, manažer: „Jedná se o společný projekt našeho týmu a majitelů týmu Renault F1 a já jsem velice rád, že jsme od nich dostali důvěru. Jezdeckou sestavu tvoří mladí závodníci, ale všichni mají velký talent a touží po úspěchu. Myslím, že nás čeká zajímavá sezona.“
 
KALENDÁŘ AUTO GP 2010

 24-25/04  Brno  (CZE)
 22-23/05  Imola  (ITA)
 26-27/06  Spa-Francorchamps  (BEL)
 10-11/07  Magny-Cours  (FRA)
 25-26/09  Navarra  (ESP)
 02-03/10  Monza  (ITA)

 

Charouz Racing System www.racing.charouz.cz
Gravity Sport Management www.gravity-sport.com
BPA sport marketing www.bpa.cz
Jan Charouz www.jan-charouz.com
Natascha Gachnang www.natacha-gachnang.ch
Adrien Tambay www.tambay27.com
Auto GP www.autogp.org

BPA

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz poprvé v F1 týmu Renault, foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose