www.car.cz
 

Tarabus s Trunkátem potrénovali na Valašsku s novou Fiestou S2000
     26.3.2010 12:14 - tisková zpráva


Jaromíra Tarabuse čeká ve Valašské rally premiéra s Fiestou S2000 - (25.03.2010)

Czech Ford Rally Team a posádku Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát čeká o nadcházejícím víkendu premiéra s vozem Ford Fiesta S2000. Ve Valašské rally, tedy v úvodním podniku Mezinárodního mistrovství České republiky rally, by Tarabus s Trunkátem rádi atakovali stupně vítězů. Zároveň jsou si však vědomi faktu, že budou svůj nový vůz poznávat a sžívat se s ním.

Zbrusu nový Ford Fiesta S2000 převzal Czech Ford Rally Team v britském sídle M-Sportu začátkem minulého týdne. V úterý před startem Valašské rally jej spolu s týmem Jipocar Racing a za přítomnosti týmového kolegy Martina Prokopa testoval na dvou charakterem odlišných tratích v okolí Vyškova a posléze Zlína.

Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Máme za sebou jednodenní test Fiesty S2000, v němž jsme se soustředili především na nastavení vozu. Dopoledne jsme na Vyškovsku testovali na rovnější, rychlé trati. Odpoledne jsme se přesunuli na Zlínsko a vůz pro zdejší techničtější úsek přenastavili. Na nastavení jsme udělali spoustu práce, ale určitě jej budeme dolaďovat i během závodu, protože během jednoho dne se nedá stihnout úplně všechno. Z řízení Fiesty i z jízdy s ní jsem měl velmi příjemný pocit. Zejména podvozkově je tento vůz opravdu skvělý a cítím z něj velký potenciál.“

Své cíle posádka Czech Ford Rally Teamu ve složení Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát avizovala již při představení svého programu v letošním Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky rally. Tarabus s Trunkátem, kteří loni obsadili v MMČR rally pátou příčku, vstupují do sezony 2010 s cílem celkové umístění vylepšit a atakovat top 3. Vytyčené mety by zlínsko-brněnská dvojice ráda dosáhla i díky co nejlepšímu výsledku z Valašské rally.

Jaromír Tarabus: „Uděláme všechno pro to, abychom byli co nejvýše. Rádi bychom se drželi v první trojce, i když si uvědomujeme, jak to bude těžké, protože ve Valašské rally bude velká konkurence řady rychlých posádek. K největším favoritům určitě budou patřit Roman Kresta, Václav Pech a Pavel Valoušek, počítat se musí i s Jaroslavem Orsákem a dalšími. Prostě pojedeme co nejrychleji, budeme se snažit sžít s autem a v průběhu rally uvidíme, jak to půjde a na jaký konkrétní výsledek bychom mohli pomýšlet.“ 

Valašská rally s centrem ve Valašském Meziříčí se odehraje v termínu 26. – 27. března. Účastníci úvodního podniku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky rally změří své síly na téměř 174 kilometrech rychlostních zkoušek a mj. také na 26kilometrové RZ Santov, která je nejdelším měřeným úsekem soutěže. Po startu Valašské rally v pátek v 17:00 hodin se část první etapy pojede za tmy. Do cíle soutěže dorazí první posádky v sobotu v 17:18 hodin.

Veškeré informace o posádce Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát naleznete na aktualizovaných internetových stránkách www.tarabus.cz.

VALAŠSKÁ RALLY 2010 ON-LINE

Oficiální internetovou stránku soutěže naleznete ZDE
Harmonogram soutěže naleznete ZDE
Mapu soutěže naleznete ZDE
Startovní listinusoutěže naleznete ZDE
Výsledkynaleznete ZDE


KALENDÁŘ MMČR V RALLY 2010

 26/03 – 27/03  Sheron Valašská Rally  
 15/04 – 17/04  Mogul Šumava Rally Klatovy      
 20/05 – 22/05  Rallye Český Krumlov  
 11/06 – 12/06  Agrotec Rally Hustopeče  
 02/07 – 04/07  Rally Bohemia  
 27/08 – 29/08  Barum Czech Rally Zlín  
 24/09 – 25/09  Sevenoaks Rally Příbram  

 

UŽITEČNÉ ODKAZY
 Jaromír Tarabus      www.tarabus.cz
 Ford Motor Company, s.r.o.   www.ford.cz
 BPA sport marketing  www.bpa.cz
 JipoCar  www.jipocar.cz
 Ford Fiesta S2000  www.fiestas2000.com
 Autoklub České republiky

 TV Motormix www.tvmotormix.cz

 

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nový Ford Fiesta S2000 pro Jaromíra Tarabuse, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose