www.car.cz
 

450 společných startů : Shell a Scuderia Ferrari podepsali na dalších pět let
     27.3.2010 06:25 - tisková zpráva


Shell v rámci oslav 450 startů oznámil, že s týmem Scuderia Ferrari podepsal na dalších pět let

SHELL POJEDE SVŮJ 450. ZÁVOD S TÝMEM SCUDERIA FERRARI
A OZNAMUJE PRODLOUŽENÍ VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCE AŽ DO ROKU 2016

V Praze dne 26. března 2010 – V rámci dlouhodobého technického partnerství se závodním týmem Scuderia Ferrari oslaví společnost Shell na Velké ceně Austrálie, která proběhne tento víkend, svůj 450. společný závod. Shell v rámci oslav rovněž oznámil, že s týmem Scuderia Ferrari podepsal smlouvu o spolupráci na dalších pět let od roku 2011.

Společnost Shell spolupracuje s Ferrari více než 60 let na vývoji a výrobě závodních paliv a maziv, která optimalizují výkon a spotřebu závodních vozů. Toto technické partnerství má od roku 1950, kdy na Velké ceně Monaka vzniklo, na svém účtu již 10 Pohárů konstruktérů a 12 Pohárů jezdců na Světových šampionátech.

„Shell je pro naše vítězství zcela zásadní partner, a to zejména v posledních 15 letech,“ potvrdil Luca di Montezemolo, prezident Ferrari a koncernu Fiat. „Když po nás jde konkurence a jede se na rozdíl jedné či dvou desetin sekundy, Shell nám pomáhá udržet se v takovém konkurenčním boji. Vztah našich lidí s lidmi od Shellu ve vývoji i na závodním okruhu je velmi důležitý – a vždy měl tu nejvyšší prioritu.“

Jubilejní 450. společný závod se pojede tento víkend na Velké ceně Austrálie. V rámci celého závodního víkendu monoposty F10 stáje Scuderia Ferrari ponesou na kapotě unikátní „jubilejní“ logo‘450 Races with Shell’ (450 závodů se společností Shell) – jako oslavu stálé snahy týmu Shell pomáhat Ferrari k výkonům, které stabilně umisťují Ferrari na výsledkových listinách před konkurencí.

Ze společné vášně pro výkon se zrodil úspěch legend, jako jsou Juan Manuel Fangio a Michael Schumacher. V zahajovacím závodu sezóny 2010 v Bahrajnu se Fernando Alonso stal 66. jezdcem Ferrari, který závod odjel s palivy a mazivy Shell – a jeho vítězství ho zařadilo do elitní skupiny 25. vítězů, kteří vzešli z této úspěšné technické spolupráce.

Piero Ferrari, viceprezident Ferrari a syn zakladatele Enza Ferrariho, k tomu dodává: “Ferrari jezdí závody F1 již od jejich samotných začátků a společnost Shell byla vždy na poli automobilového sportu velmi aktivní – je to zkrátka v DNA obou značek. Motorová maziva a paliva jsou kapaliny, které se možná nezdají tak důležité, ale závodní stáj skutečně potřebuje dodavatele, který má s F1 dlouholeté zkušenosti. My expertům v Shellu věříme a cítíme, že i my máme jejich důvěru.“

Včera se v Melbourne konala společenská akce, na které se pozvaní hosté měli možnost seznámit s historií dlouholeté společné cesty a úspěchy těchto dvou značek. Vše začalo v době, kdy Enzo Ferrari vložil odpovědnost pohonu a ochrany svých vozů na bedra společnosti Shell. V rámci tohoto večera bylo také slavnostně oznámeno, že tato nejúspěšnější technická spolupráce v historii závodů formule 1 bude pokračovat dalších pět let od roku 2011.

„Máme velkou radost, že Shell bude pokračovat ve svém technickém partnerství s Ferrari dalších pět let,“ uvedl Mark Williams, ředitel divize Shell Downstream. „Je skvělé mít možnost podělit se o naši radost, že budeme společně psát další kapitoly – o to spíše, že toto oznámení proběhne společně s oslavou jubilea v rámci našeho pokračující spolupráce. Technické partnerství společnosti Shell a značky Ferrari bude tedy pokračovat a plnit svoji významnou roli jako extrémně náročná testovací základna pro nová paliva a maziva. To, co se naučíme v rámci spolupráce s Ferrari na závodním okruhu, budeme i nadále aplikovat při vývoji silničních paliv a maziv pro běžná vozidla.“

Poznámky:
V rámci oslav jubilejního 450. závodu společností Shell a Ferrari bylo vyrobeno rovněž krátké video, které je možné si stáhnout na stránkách Shellu v sekci Motosport (http://www.shell.com/motorsportmedia). Tento film poskytuje např. vyjádření Lisy Lilley, technické manažerky vývoje Shell pro Ferrari, oficiálních jezdců stáje Scuderia Ferrari, Fernanda Alfonsa a Felipeho Massy a Luca di Montezemola, předsedy představenstva Ferrari a koncernu Fiat.

Royal Dutch Shell plc
Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterodamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 110 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií a projektů zabývajících se obnovitelnými zdroji energie zahrnující větrnou a solární energii.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.shell.cz.

 



AMI Communications Shell Czech Republic
Dana Bratánková Petr Šindler
Senior Account Manager Manažer komunikace
Email: dana.bratankova@amic.cz Email: petr.sindler@shell.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Křenek Motorsport testuje v Jerezu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose