www.car.cz
 

Posádka Semerád – Ceplecha je připravena odstartovat do Jordánské rally
     1.4.2010 00:21 - tisková zpráva


Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou po shakedownu v Jordánsku
Posádka Czech National Teamu Semerád – Ceplecha je připravena odstartovat do Jordánské rally.

Teploty vysoko nad dvaceti stupni celsia a všudypřítomný prach a písek přivítaly účastníky Jordánské Rally na testovací rychlostní zkoušce-shakedownu, která byla umístěna nedaleko centrální servisní zóny na břehu Mrtvého moře. Posádka Semerád – Ceplecha využila pět průjezdů shakedownem k vyzkoušení funkčnosti jejich Mitsubishi Lancer EVO IX a k doladění nastavení na tuto náročnou soutěž.

Mechanici Semerád Rally Teamu v průběhu shakedownu vyměnili pružiny podvozku za měkčí, což by více mělo více vyhovovat poměrně hodně rozbitým rychlostním zkouškám na hrubé a většinou velmi tvrdé šotolině. „Zkoušeli jsme, jaké nastavení mi bude více vyhovovat a shakedown jsme využili i jako test před soutěží, abychom se hned od počátku dostali do tempa. Už během pár průjezdů bylo vytaháno velké množství kamenů a místy se udělaly koleje.

Trať shakedownu byla o hodně tvrdší, než budou rychlostní zkoušky, a proto jsme se soustředili nastavit auto na to, co nás čeká na zkouškách. Rychlostní zkoušky v první etapě jsou podle ohlasů jezdců, které je znají, hodně klouzavé a bude důležité mít správný grip,“ říká před startem soutěže Martin Semerád.

Momentálně poměrně příznivé klima se má v následujících dnech změnit na tropické teploty a důležitou roli tak bude hrát i fyzická příprava soutěžních posádek. „Zatím s teplotou ve voze nemáme problém. Pouze když delší dobu stojíme tak se kabina rychle ohřeje. Snažíme se během dne hodně pít a uvidíme, jak se nám podaří přestát dlouhé rychlostní zkoušky, z nichž jedna má přes čtyřicet kilometrů. Má se navíc oteplit, ale velké obavy z toho osobně nemám,“ dodává Martin Semerád.

Čas velmi rychle letí a pro devatenáctiletého Martina Semeráda je Jordánská Rally jubilejní desátou soutěží v Mistrovství světa.  Soutěž odstartuje ve čtvrtek dopoledne slavnostním startem v antickém amfiteátru v Jerashu a na účastníky v první etapě čeká 7 rychlostních zkoušek.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tovární Fabie S2000 výborně v Argentině 2010, foto týmu D. Velímský

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose