www.car.cz
 

Petr Fulín měl v tomto týdnu hodně nabitý program
     3.4.2010 00:08 - tisková zpráva


Petr Fulín testoval s Leonem na Hockenheimu

Petr Fulín měl v tomto týdnu hodně nabitý program. Ve středu nejprve představil v Brně novinářům novou podobu Česká pojišťovna – Octavia cupu 2010 a po obědě si na Masarykově okruhu nenechal ujít testování nových pohárových octavií. Ještě večer ale Petr odcestoval na Hockenheim, kde ve čtvrtek absolvoval už s týmem GAG racing testy Seat Leon Supercopy.

Při své loňské premiéře v prestižním evropském poháru obsadil plzeňský pilot osmé místo a jeden závod vyhrál. Letos věří, že uplatní získané jezdecké zkušenosti a prosadí se ještě výrazněji. Poprvé ale bude startovat v německém týmu GAG racing, a tak byl na seznámení s novou stájí při testech na Hockenheimu hodně zvědavý. Premiéra dopadla dobře. Testování sice Petr ukončil o něco dřív než soupeři, ale v té chvíli figuroval na čtvrté pozici se ztrátou několika desetinek na nejrychlejšího Němce Thomase Marschalla, obhájce loňského prvenství.

Po skončení testů Petr Fulín řekl:
Počasí na Hockenheimu bylo o něco lepší než v Brně. Dopoledne se na mých časech projevily určité problémy s převodovkou. Navíc jsem jel na starých pneumatikách. Přesto jsem zajel šestý nejlepší čas a to nebylo špatné. Problémy s elektronikou vyřešil nový software, a tak po obědě jsem už byl s autem maximálně spokojený. Vůz fungoval podle mých představ. Zajel jsem čtvrtý nejlepší čas (1:52,586) a zaostal těsně za absolutně nejrychlejším Thomasem Marschallem (1:52,074). Po patnácté hodině začali soupeři znovu zrychlovat, ale já už cítil únavu a testy jsme ukončili. To podstatné jsme udělali.

Seznámil jsem se s novým týmem, který je opravdu kvalitní a hlavně v něm vládne příjemná atmosféra. Ještě jedny testy nás ale před začátkem poháru čekají. Ve čtvrtek 8. dubna se všichni sejdeme na Nürburgringu a vyzkoušíme si slavnou Nordschleife. V polovině května se právě zde pojede jeden ze závodů seriálu, a protože to je bezmála 22 kilometrů a 170 zatáček, rozhodli se pořadatelé raději neriskovat a uspořádat tady testování, aby se mohli jezdci na tento náročný okruh připravit. Přivítal jsem to, protože tady pojedu poprvé.“

Seat Leon Supercopa začíná 23.-25.dubna na Hockenheimu.


Goodwill Media

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Představení Octavia cupu 2010, foto promotéra Petr Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose