www.car.cz
 

Josef Král na posledním společném testování před startem GP2 2010 osmý
     10.4.2010 23:14 - tisková zpráva


KRÁL ZAKONČIL TESTY V BARCELONĚ OSMÝM MÍSTEM

Barcelona, 9.4.2010

Velmi slušným osmým nejrychlejším časem uzavřel Josef Král poslední společné testování před startem letošní sezóny GP2. Na trati, kde letošní ročník prestižní formulové série začne za tři týdny při podniku F1, se pilot stáje Super Nova prosadil výsledkem jen o desetinky horším, než zajel vítězný Vietoris.

Startovní pole je letos neobvykle vyrovnané a do jediné sekundy se během pátečních testů vešlo čtrnáct jezdců. Král, kterému včera museli mechanici vyměnit motor, stihl odkroužit 36 kol a podle svých slov už dosud neznámou trať dokázal velice dobře vstřebat. "Je pravda, že zdejší profil pro mě úplně neznámý nebyl, odjezdil jsem hodně na simulátoru. Realita je ale přeci jen o trochu jiná," připustil jezdec, kterého potěšil i fakt, že i tentokrát dokázal být rychlejší, než týmový kolega, Švéd Marcus Ericsson.

"Dnešek byl každopádně hodně pozitivní i v tom, že jsme si mohli vyzkoušet hodně věcí pro závody. Dali jsme si taky takový malý závodní stint, ve kterém jsem jel v jednom zátahu snad dvacet kol. V týmu byli nadšení, že jsem jel všechna kola stabilně v jedné desetině a mně to pochopitelně taky udělalo radost. Zkoušeli jsme i pit-stopy a starty.

Myslím, že jsem zabodoval i tím, že dnešní nejrychlejší kolo jsem zajel na tisícinu stejně jako předchozí vítěz testů Maldonado, o kterém určitě ještě uslyšíme," tajuplně se usmíval Josef. "Čekají mě teď ještě testy na simulátoru, ale předtím si chci pořádně odpočinout. Barcelona je hodně těžká trať a přiznám, že jsem po třech dnech intenzivních testů docela rozlámaný. Rozhodně to ale stálo za to a na první podnik GP2 jsme připraveni dobře," dodal Král.








Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testy Michala Matějovského se Seatem v Brně, foto J. Maršíček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose