www.car.cz
 

První dva dny testování účastníků série GP2 v Barceloně i našeho Krále
     8.4.2010 23:58 - tisková zpráva


První dva dny finálového společného testování účastníků letošní série GP2 v Barceloně

ÚVOD ŠPANĚLSKÉHO TESTU GP2 S KOMPLIKACEMI, ALE POZITIVNĚ

Barcelona, 8.4.2010

První dva dny finálového společného testování účastníků letošní série GP2 v Barceloně zatím Josef Král vnímá hlavně jako náročnou zkoušku nervů. Dosahovanými časy se drží v první polovině startovního pole, ale za důležité považuje, že už při testech musel řešit mezní situace a v závodech už ho tedy nemá co překvapit.

Středeční jízdy byly zaměřeny hlavně na přenášení zkušeností z počítačové simulace do reálu. Barcelonu Josef dosud reálně neznal. Dopoledne i odpoledne dokázal zajet desátý nejrychlejší čas, což vůbec není špatné. Ve čtvrtek se v týmu Super Nova plánovaly posuny vzhůru, místo toho však mechanici museli měnit motor u Králova monopostu a opravovat fatálně poškozené auto druhého pilota Ericssona, který odpolední seanci zahájil brutálním kontaktem s betonovou zdí.

„Když vypočítám adrenalinové momenty posledních dvou dnů, nebude jich málo,“ řekl Josef Král ve čtvrtek večer. „Desáté časy ze čtvrtka nejsou určitě špatné, ale čekal bych víc. Na druhou stranu jsme třeba prokaučovali přezouvání, dlouho jsem jel na starých gumách a na nových už ve velkém provozu na trati nebyl prostor pro jediné čisté kolo. Když jsme ve čtvrtek ráno chtěli pořádně zabrat, odešel motor a musel se měnit. To zabralo plno času a výsledkem jsou čtvrteční časy, pořád v pouhých desetinách sekundy za soupeři, kteří tuhle sérii jezdí už roky a Barcelonu znají doslova důvěrně. Týmový kolega Ericsson měl dneska smůlu a trefil betonovou zeď. Mechanici doteď na jeho voze pracují a je otázkou, jestli ještě v pátek nastoupí. V pátek bychom chtěli dosáhnout na rozhodně lepší časy,“ dodal Král.



Odkazy

www.brt.cz  
www.josefkral.com  
www.supernova-racing.com  
www.gp2series.com  







Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Mohyla míru 2010 podruhé, foto Martin Blahák

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose