www.car.cz
 

Jaromír Tarabus před víkendovou Šumavou
     15.4.2010 21:16 - tisková zpráva


Jaromír Tarabus zamíří v Rally Šumava za dalšími stupni vítězů - (14.04.2010)

Czech Ford Rally Team a posádku Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát čeká o nadcházejícím víkendu druhé vystoupení v rámci Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky rally. V Rally Šumava s centrem v západočeských Klatovech by posádka Fordu Fiesta S2000 ráda navázala na třetí místo z úvodního podniku šampionátu, Valašské rally.

Třítýdenní pauzu mezi Valašskou rally a Rally Šumava (16. - 17. dubna) využili Czech Ford Rally Team a Jaromír Tarabus k práci na svém novém voze Ford Fiesta S2000 a také k absolvování testu. Při něm se zaměřili na nastavení vozu, na oblast podvozku a brzdy.

Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Absolvovali jsme test, při kterém jsme najezdili něco přes 100 kilometrů. Zvolili jsme šestikilometrovou, rychlejší, hrbolatou trať s horizonty vhodnou pro práci na nastavení tlumičů Fiesty S2000. Proměnlivé počasí, které test provázelo od brzkého rána, nám umožnilo odzkoušet nové podvozkové varianty. Na vlhkých a místy až blátivých pasážích trati jsme si vyzkoušeli nastavení na tyto podmínky, které vzhledem k současnému aprílovému počasí na Šumavě očekáváme.“

Testování Czech Ford Rally Teamu se zúčastnil také Michal Ernst, který protentokrát vystřídal pracovně vytíženého Dana Trunkáta a pro něhož bylo toto svezení návratem na sedačku spolujezdce po loňské nehodě v Rallysprintu Vsetín.

Michal Ernst, spolujezdec: „Na svezení ve Fordu Fiesta S2000 jsem byl velmi zvědavý, proto děkuji Czech Ford Rally Teamu, který mi umožnil si jej vyzkoušet, a tak se vrátit na horké sedadlo do závodního vozu. Velmi příjemně mě překvapil pokrok v bezpečnosti vozu věnované posádce.“

Rally Šumava dlouhodobě patří k oblíbeným soutěžím Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta. V loňské sezoně dosáhla zlínsko-brněnská dvojice v okolí Klatov pěkného výsledku, když vybojovala páté místo absolutně. Letos jsou její ambice vzhledem k dlouhodobým cílům ještě o něco vyšší.

Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Chtěli bychom zasáhnout do bojů v první trojici, ačkoli si uvědomujeme, že ta je velmi rychlá. Navíc se do soubojů na špičce možná pokusí vstoupit i někteří z dalších jezdců. Uvidíme, jak se závod bude vyvíjet, a podle aktuální situace budeme reagovat. Nicméně raději než přijít k výsledku podobně jako ve Valašské rally, kdy jsme se po odstoupení Romana Kresty v poslední rychlostní zkoušce posunuli ze čtvrtého místa na třetí, bychom chtěli do soubojů o první tři místa přímo zasáhnout.“

45. Mogul Šumava Rally 2010, druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky rally, startuje v pátek 16. dubna v 15:00 hodin v Klatovech. Pořadatelé soutěže připravili pro její účastníky celkem 182 kilometrů rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. Cíl Rally Šumava je plánován na sobotu 17. dubna 18:10 v Klatovech.

Veškeré informace o posádce Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát naleznete na jejích internetových stránkách www.tarabus.cz .

 RALLY ŠUMAVA 2010 ON-LINE

Oficiální internetovou stránku soutěže naleznete ZDE
Harmonogram soutěže naleznete ZDE
Mapu soutěže naleznete ZDE
Startovní listinusoutěže naleznete ZDE
Výsledkynaleznete ZDE


KALENDÁŘ MMČR V RALLY 2010

 26/03 – 27/03  Sheron Valašská Rally  
 15/04 – 17/04  Mogul Šumava Rally Klatovy      
 20/05 – 22/05  Rallye Český Krumlov  
 11/06 – 12/06  Agrotec Rally Hustopeče  
 02/07 – 04/07  Rally Bohemia  
 27/08 – 29/08  Barum Czech Rally Zlín  
 24/09 – 25/09  Sevenoaks Rally Příbram  

 
UŽITEČNÉ ODKAZY

 Jaromír Tarabus      www.tarabus.cz
 Ford Motor Company, s.r.o.   www.ford.cz
 BPA sport marketing  www.bpa.cz
 JipoCar  www.jipocar.cz
 Ford Fiesta S2000  www.fiestas2000.com
 Autoklub České republiky

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2010 objektivem Václava Dufka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose