www.car.cz
 

FIA GT1 v Abu Dhabi 2010 :Tomáš Enge v neděli těsně za TOP 10
     19.4.2010 23:49 - tisková zpráva


Smolný víkend v Abu Dhabi zakončil Enge jedenáctým místem

Úvodní podnik FIA GT1, který se uskutečnil na okruhu Yas Marina v emirátu Abu Dhabi, nevyšel týmu Young Driver AMR vůbec podle představ. Aston Martin DBR9 se startovním
číslem sedm byl v prvním kole kvalifikačního závodu nemilosrdně sestřelen z trati jedním ze soupeřů, červenobílý vůz s číslem osm pak v hlavním závodě neodkroužil ani jedno celé kolo.

Letošní šampionát sportovních vozů GT1, který se poprvé jede se statutem oficiálního mistrovství světa, zahájil svoji sezónu závodem v Abu Dhabi na okruhu Yas Marina a na jeho startu nechyběly ani dvě posádky týmu Young Driver AMR.

V úvodní kvalifikaci, která byla předčasně zrušena kvůli vážné havárii Natachy Gachnang, vybojovala dvojice Tomáš Enge – Darren Turner osmé místo, posádce Stefan Mücke - Christoffer Nygaard pak patřil dvacátý čas.

V kvalifikačním závodě, jehož výsledky určují postavení na startovním roštu hlavního závodu, měl velkou smůlu Tomáš Enge. Jeden z jeho soupeřů totiž v úvodním kole nezvládl brzdný manévr před první zatáčkou a roztočil se. Přitom narazil do českého pilota a jeho vůz Aston Martin vážně poškodil. Enge proto pomalu odjel do boxů, kde se mechanici týmu Young Driver AMR pustili do opravy.

Auto se sedmičkou na dveřích se naštěstí podařilo včas připravit na hlavní závod, první půlku šedesátiminutového klání tak mohl podle plánu rozjíždět Darren Turner. Ten předával štafetu Tomáši Engemu na třinácté příčce, liberecký rodák poté dokázal postoupit o několik pozic vpřed, aby nakonec finišoval jedenáctý. Posádka Mücke - Nygaard musela ze závodu odstoupit hned v úvodním kole.

Tomáš Enge: „V kvalifikačním závodě jsem měl kontakt s Miguelem Ramosem, který šel pozdě na brzdy a ztratil kontrolu nad svým vozem. Dostal se do hodin a ve chvíli, když jsem se ho snažil objet, tak do mě vrazil z pravé strany, pak do mě ještě strčila jedna z Corvett. Zajel jsem tedy pomalu do boxu, kde se mechanikům naštěstí podařilo auto připravit na hlavní závod.“ „Závod nám vyšel celkem dobře, skvěle se nám povedla zastávka v boxech, ale naše auto zatím není dostatečně rychlé a na lepší než jedenácté místo to prostě nestačilo.

Během celého víkendu ani jeden z Astonů svojí rychlostí nestačil na Maseratti, Fordy ani Corvetty, v závodě jsme ztráceli dvě až tři sekundy na nejrychlejšího. Před námi je proto ještě hodně práce, navíc chceme požádat organizátory o provedení nějakých změn tak, aby naše auto bylo konkurenceschopnější.“

Druhý podnik FIA GT1 se uskuteční za dva týdny na okruhu Silverstone ve Velké Británii.

 

BPA

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge před sezónou FIA GT1 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose