www.car.cz
 

Se čtyřmi vozy BMW M3 GTR vstoupí tým Šenkýř Motorsport do Jarní ceny Brna
     22.4.2010 00:27 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport na Jarní ceně se čtyřmi vozy Se čtyřmi vozy BMW M3 GTR vstoupí tým Šenkýř Motorsport do Jarní ceny Brna, která odstartuje již o nadcházejícím víkendu letošní české okruhové mistrovství. Úspěšný brněnský tým bude letos klást důraz hlavně na vytrvalostní závody a do prvního závodu sezóny nasadí hned dva vozy.

S novým BMW M3 E92 GTR pojede v Brně posádka ve složení Robert Šenkýř a Filip Sládečka, s druhým – v minulých sezónách úspěšným vozem BMW M3 E36 GTR dvojice Jiří Hanák a Marek Fried. Mladý slovenský jezdec Filip Sládečka s týmem absolvoval již loňský podzimní Epilog, kde dosaženými časy a vyzrálým výkonem pomohl týmu k druhému místu ve třídě do 3,5 litru.

S vylepšeným vozem M3 E92 GTR se svezl již při letošních testech. Nováčkem v týmu je Jiří Hanák, který v koordinaci s týmem Šenkýř Motorsport připravuje své vlastní okruhové BMW M3 E92. Tento vůz by měl vyjet na české tratě v průběhu letošní sezóny. Jirkovi závodní zkušenosti vycházejí především z účasti v českém rallyovém mistrovství. Jeho výkon při jarním brněnském testu a premiéře s vozem BMW M3 E36 GTR však velmi překvapil.

V jednání je i jeho start v nedělním sprintovém závodě. „S Filipem a jeho tatínkem a týmem jsme se o další spolupráci bavili již bezprostředně po loňském Epilogu. Chceme být letos rychlou a vyrovnanou dvojicí, která by se měla pokusit bojovat o čelní umístění vytrvalostních závodů třídy do 3500ccm. Pro Jirku Hanáka bude brněnský závod vytrvalostní premiérou. Tento kroměřížský jezdec zaujal výbornými časy při týmových testech, oporou mu jistě bude i náš stálý pilot Marek Fried,“ uvádí před Jarní cenou Robert Šenkýř.

Do nedělního sprintového závodu vyjede další týmové BMW M3 E36 s jezdcem Petrem Líbalem. Vůz byl během zimy opatřen několika novými prvky a pečlivě zrepasován, i jezdec je připraven bojovat o umístění v popředí výsledkové listiny třídy do 3500ccm. V záloze bude v Brně připraven i čtvrtý vůz BMW M3 E36 GTR. Ten bude nasazen do víkendových závodů až na základě výsledků čtvrtečním testu nových jezdců.

„Se všemi vozy i jezdci jsme absolvovali čtyřdenní brněnské testování. Hlavní důraz jsme kladli na dotestování nových prvků na novém voze BMW M3 E92. Jeho výkon jsme oproti podzimu posunuli výrazně, vývoj však bude pokračovat i v průběhu letošní sezóny,“uvedl po testech šéf i jezdec týmu Robert Šenkýř.

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2009- havárie Lamba, foto Jara Žák

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose