www.car.cz
 

Jarní Sosnění 2010 v Sosnové v neděli a navíc zadarmo
     27.4.2010 23:48 - tisková zpráva


Jarní Sosnění – 2. května 2010

Zadarmo na závody veteránů


Veteránská sezona se rozeběhla již naplno a příznivci automobilové a motocyklové historie často stojí před těžkým rozhodnutím, kam se vydat. Proto bychom jim chtěli ulehčit přemýšlení a pozvat je v neděli 2. května na Jarní Sosnění do Global Assistance Racing Areny v Sosnové.

Na programu veteránského Jarního Sosnění budou jízdy pravidelnosti sportovních a závodních automobilů a závody monopostů formule 3, které doplní ještě několik formulí MTX. Vítězství z loňského Podzimního Sosnění bude obhajovat Katka Trojanová, která se však tentokrát představí se strojem Delfin II, jenž je rokem výroby 1963 zároveň nejstarší formulí na startu. S dvěma formulemi MTX 1-01 z počátku sedmdesátých let pojedou Markéta Profeldová a Pavla Vovsová.


Celkem je přihlášeno osmdesát automobilů, v nichž převažují anglické vozy MG, Triumph, Austin Healey, Jaguar nebo Lotus, ale diváci uvidí také třeba nejrůznější modely BMW, Audi, Porsche, Fiat, Datsun, Citroën atd.
Ze soutěžních speciálů budou k těm nejatraktivnějším patřit určitě Fiat 124 Abarth Tomáše Šipky, prototyp Škoda 130 LR/H Petra Daníčka, velmi pěkně udělané Fiaty 128 rallye Pavla Nonnera a Jana Valeše nebo Škoda 130 L/A Karla Horčíka.

Z okruhových speciálů se představí mimo jiné Jiljí Chmelař s krásným a hodně rychlým Mini Cooperem, dále Jiří Šarocha s BMW 2002, a tak bychom mohli pokračovat. Seznam všech přihlášených je na www.veteranskerojeni.cz 

Zlatým hřebem bude účast závodního vozu Bugatti 35B Pur Sang s níž přijedou její majitel JUDr. Bohuslav Klein a jeho dvorní mechanik a člověk, který s tímto vozem dokáže jezdit pekelně rychle, Jirka Rambousek. Jde o věrnou repliku, shodnou s originálem, a vyrobenou v Argentině. Ovšem často i odborník má co dělat, aby tento automobil rozeznal od originálu. Na nedávné Motor Show v Essenu se podobná „pětatřicítka“ prodávala za více než 220 000 eur a třeba na setkání bugatek v Mulhouse přijelo sedm těchto strojů.

Jarní Sosnění probíhá už od 9 hodin, vstupné se neplatí, občerstvení zajištěno, a jezdit se bude až někdy do 18 hodin. Všichni příznivci historických automobilů jsou vítáni.


www.veteranskerojeni.cz  

Jindřich Lasík, 26.4.2010

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   CRASH - Roman ZWIEFELHOFER (CZ) RallyCross Sosnová 25.4.2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose