www.car.cz
 

Robert Pláteník zahájil sezónu a cestu za obhajobou jarním stříbrem
     30.4.2010 00:14 - Pavel Jelínek


Součástí víkendové Jarní ceny Masarykova okruhu 2010 byl také závod D4 do dvou litrů. Na startu nechyběl ani brněnský závodník Robert Pláteník, tedy obhájce loňského titulu. Také letos vyrazil na trať se žlutou Fabií v barvách brněnského týmu Preifermotorsport.

Hned první letošní start z první řady se jezdci vydařil a zaujal druhou pozici za Vladimírem Vitvarem s Lotusem WR 9/2, který se ale zdál být nepolapitelný. Pak ale brněnský jezdec dostal zezadu ránu a propadl se na pátou příčku. Naštěstí ale netrvalo dlouho a Pláteníkovi se podařilo probojovat zpět na stříbrný stupínek, který přes nápor soupeře a to především Slováka Marka Ďurovkina s rychlou Alfou Romeo WRCC po Filipovi Sládečkovi, udržel až do projetí cílem.

„Po dnešním závodě má naše auto dvě nové barvy, jednu červenou od Alfy Romeo 156 WTCC od rány, kterou dostalo od slovenského jezdce Ďurovkina a druhou taktéž červenou, tentokrát z Octavie dalšího slovenského jezdce Molnára…..

Po první ráně, kterou Bob inkasoval při boji o druhé místo, propadl na 5. pozici. Poté ale naštěstí došlo k zatmění slunce - nebo Bobovi mysli - a Bob po urputném boji stáhl náskok předchozích třech jezdců. Za malou chvíli přeskočil Horáčka na Oktávii, poté svedl vítězný souboj s Molnárem také na rychlé Octavii, původem po Mikuláškovi a pak už zbýval jen jediný soupeř z této trojice, zatímco vpředu kraloval Vitver. Nakonec se podařilo a po několika dalších kolech se Bob vítězně utkal i s Ďurovkinem na bývalé Sládečkově Alfě 156 WTCC,“ vylíčil průběh závodu po dojetí do cíle šéf týmu Bohumil Pfeiffer, který tentokrát nakonec nezávodil, i když plánoval možnost, že provětrá cupovou Octávii ještě před prvním ostrým startem novodobého Octávia cupu.

Incident s Markem Ďurovkinem ve třetím kole, za který se Ďurovkin po dojezdu závodu chlapsky omluvil, však stál Pláteníka možnost „otravovat“ jízdu Vladimíru Vitverovi na rychlém voze WR 9/2. Jistou útěchou však bylo konečné stříbro a také Bobovo nejrychlejší kolo v závodě!

Rozhovor s úspěšným brněnským jezdcem se pak mimochodem objeví v pořadu Motormix ( viz www.tvmotormix.cz) , který je mediálním partnerem týmu a který z „jarního Brna“ připravuje podobnější reportáž.


„Přes všechny problémy, které vznikly při dnešním úvodním okruhovém podniku MČR lze konstatovat, že vstup do seriálu okruhových závodů českého mistrovství byl více než úspěšný,“ zakončil ještě spokojeně šéf týmu.




Tisková zpráva Pfeifermotorsport
V Brně 27. dubna 2010
Pavel Jelínek, mediaservis

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu v objektivu Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose