www.car.cz
 

World Series by Renault 3.5: Filipa Salaquardu zradila v úvodu ve Spa technika
     2.5.2010 16:09 - tisková zpráva


3. závod World Series by Renault 3.5
Spa – Francorchamps

1. května 2010

Filipa Salaquardu zradila technika

Hodně rychlý průběh měl bohužel pro Filipa Salaquardu sobotní závod Světové serie Renaultu 3.5 na belgickém okruhu Spa-Francorchamps. Vůbec do něj totiž neodstartoval. „Praskla hadice a olej se dostal do převodovky.

V zahřívacím kole začalo auto hořet a z roštu mě museli odtlačit,“ vysvětloval smutným hlasem Filip, jenž se nemohl potěšit ani pohledem na výkon kolegy z týmu ISR Racing Estebana Guerrieriho. Argentinec pochoval svoje naděje už v kvalifikaci, když v sektoru Rivage nedával pozor a trefil svodidla. Těžce pochroumaný vůz již do okamžiku startu nedokázali mechanici zprovoznit.

Souboj s časem příliš nevyšel ani českému reprezentantovi. „Prakticky jsem se nedostal k tomu, abych zajel slušné kolo. Vždycky jsem si zahřál gumy a potom vyvěsili červenou vlajku. Celkem pětkrát za sebou! Nevýhodou pro nás navíc je, že stojíme úplně na začátku boxů, takže ztrácíme hodně času při nájezdu na trať,“ postěžoval si pražský závodník.


Salaquarda i celý tým nyní upínají své naděje k zítřku, kdy je dopoledne na programu kvalifikace a od 14 hodin vlastní závod, přenášený televizní stanicí Eurosport 2.

Výsledky 3. závodu Světové serie Renaultu 3.5

1. Michail Aljošin RUS Carlin Motorsport
2. Sten Pentus EE Fortec Motorsport
3. Stefano Coletti MC Comtec Racing
4. Albert Costa E Epsilon Euskadi
5. Jon Lancaster GB Fortec Motorsport
6. Anton Nebilitskij RUS KMP Racing
DNF Filip Salaquarda CZ ISR
DNS Esteban Guerrieri RA ISR

Zpracoval: Sport-Press

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu v objektivu Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose