www.car.cz
 

Jakub Kornfeil po kvalifikaci v Jerezu celkem spokojen
     1.5.2010 21:14 - tisková zpráva


Jakub Kornfeil v kvalifikaci v Jerezu s celkem malým odstupem za soupeři.

Na prvního máje….

…..se někdo ze „sportu“ bije v ulicích s policisty, mezitím co jiný se naopak rve o co nejlepší postavení na startu před zítřejší Grand Prix Španělska.

Zítra totiž vyznavače silničního motocyklového sportu čeká po odložené japonské Grand Prix, již tradiční event na jihu Španělska. A rozhodně nemůže být pochyb o tom, že se bude jednat o nějakou selanku. Spíše naopak. Rozpálené závodiště v Jerezu, zažije bitvu o každý kousek asfaltu a Česká republika bude mít v nejslabší třídě své želízko v ohni. Jakub Kornfeil se v dnešní kvalifikaci probojoval do páté řady startovního roštu, respektive obsadil 20.místo.

Potěšitelné je ovšem to, že s každým tréninkem dokázal zrychlovat, aby se nakonec v závěru klasifikace dostal pod čas 1min 50 vteřin na kolo. Nováček v MS, jeho loňské starty za tým Loncin nepočítejme, tak ukázal, že i přestože nemá okruh v Andalusii v oblibě, dokáže plnit požadavky svého realizačního týmu a tím i zrychlovat.

Jakub Kornfeil: „S kvalifikací jsme spokojený, ale mohlo to být i lepší, odstup od soupeřů, kteří skončili přede mnou je totiž dost nepatrný. Rozhodovalo pár desetinek a mohl jsem stát klidně i o jednu či dvě řady vepředu. Mým cílem bylo sice skončit na gridu mezi prvními šestnácti, ale zase na druhou stranu jsem spokojený aspoň s časem 1.49,947 sek a také s vyrovnaností časů, jenž jsem zajížděl, což bylo rovněž mým cílem.

Tým doposud odvádí výbornou práci a motocykl funguje tak jak má, jen já musím vylepšit své průjezdy určitými sektory, které mi činí drobné problémy. Určitě to bude zítra hodně vyrovnaná bitva, na kterou se těším, protože fyzicky jsem si vyzkoušel, že na to mám. Očekává se pěkné počasí a jak říkají fotbalisti i plný stadión. V takové atmosféře se pak dobře závodí. Ve warm upu ještě jemně zkusíme vylepšit nastavení a pak se zkusím porvat o lepší výsledek, než byl ten dnešní kvalifikační.“


MPAFoto.com

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Motosalon Brno 2010, včetně kočiček atd. objektivem Mich. Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose