www.car.cz
 

Filip Salaquarda ve zmoklém Spa až patnáctý. Ale jeho týmový kolega zlatý !
     2.5.2010 16:40 - tisková zpráva


4. závod World Series by Renault 3.5

 

Spa-Francorchamps

2. května 2010

 

Filipovi reparát nevyšel, zlato pro tým

Na letošní závod Světové serie Renaultu 3.5 na belgické trati Spa-Francorchamps nebude Filip Salaquarda vzpomínat příliš v dobrém. Ani nedělní jízda mu nevyšla podle jeho představ a musel se spokojit až s 15. příčkou.

 

Jednou z příčin nezdaru byla pokažená dopolední kvalifikace: „Nastal stejný problém jako včera. Nedostal jsem se k zajetí rychlého kola, protože kvalifikace byla neustále přerušovaná. Když už se zdálo, že budu mít konečně před sebou volno, zase v jednom úseku vyvěsili žluté vlajky.“ Celý den v Ardenách hustě pršelo a liják spojený s chvilkovým krupobitím zapříčinil i opožděný start závodu.

 

V proudech vody od kol před ním jedoucích monopostů Filip, vyjíždějící až z 22. pozice, prakticky nic neviděl: „Každý závodník zná chvíle, kdy musí zatnout zuby a bojovat, i když naděje na úspěch je hodně malá. Mně se to stalo právě tady. Byl to jeden z nejtěžších závodů v mé kariéře. Auto bylo přetáčivé, dvakrát jsem se dostal do kačírku a stoprocentně nevyšel ani pitstop,“ posmutněle konstatoval Filip.

 

V boxu Filipova týmu ISR Racing přesto panovalo obrovské nadšení. Salaquardův stájový kolega Esteban Guerrieri totiž po precizním taktickém výkonu a díky dobře zvolené strategii zvítězil a postaral se tak o obrovskou senzaci!

 

Výsledky 4. závodu World Series by Renault 2010

 

1.         Esteban Guerrieri         RA       ISR

2.         Daniel Zampieri            I           Pons Racing

3.         Stefano Coletti MC      Comtec Racing

4.         Michail Aljošin RUS    Carlin

5.         Daniel Ricciardo          AUS    Tech 1 Racing

6.         Brendon Hartley          NZ       Tech 1 Racing

15.       Filip Salaquarda           CZ       ISR     

 

Zpracoval: Sport-Press

PR


 
 
Fotogalerie:   Spa 2010 a Čech Jan Charouz s Formule Renault, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose