www.car.cz
 

Druhé zlato z maďarského Hungaroringu pro Filipa Sládečku
     3.5.2010 00:29 - tisková zpráva


SLÁDEČKA VEZE Z HUNGARORINGU DRUHÉ ZLATO

Hungaroring, 2.5.2010

Také druhou kvalifikaci i druhý mistrovský sprint na maďarském okruhu u Budapešti přetavil Filip Sládečka ve zlatý věnec. Jezdec BRT i v neděli zopakoval sobotní výkon a upevnil si vedoucí pozici v hodnocení slovenského okruhového mistrovství.

Nedošlo k žádným neočekávaným situacím, technika fungovala spolehlivě a Filip se tak mohl soustředit hlavně na další sžívání s technikou, vůči které stále cítí určitý respekt. „Speciál z DTM je skutečně hodně rychlý a silný. Hungaroring znám dobře, ale s tak rychlým autem jsem tu samozřejmě zatím nejel. V pátek jsme řešili hlavně výjezdy ze zatáček, ale brzy jsem vystihl správnou techniku. Pak už všechno fungovalo dokonale.

Prioritou pro kvalifikace i závod byla snaha o dosahování vyrovnaných rychlých časů. Stabilní a plynulé tempo. Pochopitelně vysoké. A samozřejmě nechybovat a postupně zlepšovat časy. Myslím, že se nám to všechno dařilo docela dobře a z maďarského víkendu mám velice dobrý pocit,“ svěřil se v neděli večer Filip.

Stejně jako v sobotu dokázal i v neděli po startu držet Pole Position z kvalifikace. Jeho odstup od soupeřů se stále zvyšoval a po sedmnácti kolech byl v cíli první. Zatímco v sobotu byl druhý Miro Konopka na Saleenu a třetí Polák Maciej Stanco na Porsche, v neděli si jezdci za Filipem své pozice prohodili. Jediným případným konkurentem na srovnatelné technice specifikace DTM byl Rudolf Machánek s Mercedesem. Ten však v sobotu skončil osmý a v neděli sedmý.

„Jsme rádi, že za zázemí a podporu, které jsme Filipovi v Maďarsku poskytli, se odměnil skutečně profesionálním a soustředěným výkonem bez chyb. Hned za dva týdny pokračujeme v závodní anabázi letošní sezóny a to při pokračování českého mistrovství automobilů v závodech na okruzích v Mostě. Také tam chceme pochopitelně naplno bojovat i bodovat,“ řekl závěrem manažer BRT Petr Najman.


www.brt.cz  


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 v Silverstone 2010 - páteční tréninky, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose