www.car.cz
 

Jakub Kornfeil vybojoval vJerezu své první dva body z MS !!
     3.5.2010 00:36 - tisková zpráva


Druhého za dva

2.května 2010 je den, který si český mladík Jakub Kornfeil bude pamatovat určitě po celý život. Při dnešní Grand Prix Španělska totiž získal své první dva body z MS.

Ostatně kdo by si taky nepamatoval den, který Vás zapíše do historie motocyklového sportu jako jezdce, jenž vybojoval bodované umístění? Vítězství to sice není, ale přeci jenom v tak mladém věku uspět v nabité konkurenci a navíc v počáteční fázi dlouhého šampionátu a k tomu před nádhernou kulisou 122 tisíc rozžhavených fanoušků, to zákonitě stopy zanechat musí. Po 23 kolech tak byl jezdec týmu Racing Team Germany odmávnut na 14.místě a v zázemí týmu jako i v jeho tváři se značila spokojenost s vydařeným víkendem.


Jakub Kornfeil: „Ve warm upu motorka nefungovala tak jak měla, točila jenom 13 tisíc otáček a tak jsem musel dvakrát do boxů a dvě rychlá kola jsem zajel až v samotném závěru ranní dvacetiminutovky. Mechanici sice přišli na to, že to bylo vadnou svíčkou, ale i tak to na klidu před samotným závodem nepřidalo. Start jsem měl z mého pohledu myslím dobrý, když se mi podařilo předjet domnívám se asi tři nebo čtyři soupeře, bohužel mne však hned v třetí zatáčce zavřel Holanďan Iwema a stejný počet soupeřů šel znova přede mne. Od druhého kola jsem tak začal drobnou ztrátu stahovat a dotáhnul jsem se do skupiny, v niž jsem se postupně prokousával vpřed, i přesto, že moje Aprilia znova začala od šestého kola zlobit.

Zvláštní bylo, že vždy jen v jednom místě, a sice při nájezdu na cílovou rovinku otáčky vždy poklesly, občas i vynechaly. Nedokázal jsem se tak držet se Schrőtterem a Martinem ve větrném pytli, protože mi právě na cílové rovince o 40 metrů ujeli a já to pak doháněl celé zbývající kolo. I když jsem tenhle náš trojboj jednu chvíli i vedl, byl jsem tak po závěrečnou část závodu v nevýhodě. Na diváky to muselo působit tak, že je snad ani nechci předjet, ale prostě to nešlo. V cíli z toho však bylo i díky vývoji závodu a pádu některých jezdců 14.místo a moje první světové body jsou parádní. Jsem za ně samozřejmě šťastný.

Víc jsem si totiž ani pro dnešek nepřál. Kdyby se na ty body dalo sáhnout, tak bych je dal mechanikům, protože i přes drobný problém s vynecháváním motoru odvedli skvělou práci.“

MPAFoto.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil ve španělském Jerezu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose