www.car.cz
 

O víkendu startuje Zámecký vrch
     6.5.2010 01:15 - Jirka Navrkal


Již o tomto víkendu bude pokračovat druhým dvojzávodem letošní  ročník Liqui Moly Berg Cup 2010, závod mistrovství Střední  Evropy automobilů do vrchu. Pořadatelem 29. ročníku Zámeckého vrchu MANN FILTER 2010 budou členové ASK Náměšť nad Oslavou včele s dlouholetým ředitelem Ivanem Rybníčkem. Startovní listina v současné době čítá 105 přihlášených jezdců z České republiky, Slovenska a Polska. 

     Každoročně  jsou pro pořadatele největší problémy s povrchem trati. „Současné počasí dovoluje zahájit opravu vozovky na několika místech a to tak, aby trať byla pro víkendový závod zcela regulérní pro všechny závodníky“ sdělil potěšující informaci Ivan Rybníček. Třídenní program bude zahájen již v pátek 7. 5., kdy se uskuteční administrativní a technické přejímky. „Oba závodní dny zahájíme v 8.30 hodin tréninkovými jízdami (každý jezdec musí absolvovat alespoň jednu). Vlastní závody budou odstartovány  v 13.00 hodin, v neděli bude startu předcházet slavnostní zahájení. Záštitu nad letošním ročníkem převzal senátor Vítězslav Jonáš, který bude přítomen nedělnímu závodu. To do Náměště nad Oslavou přijede i letošní Česká miss, Jitka Válková z nedaleké Náramče. S ní je připravena autogramiáda a divákům se představí průjezdem závodní trati“ nastínil připravovaný program ředitel závodu.  

      Lákadlem pro motoristické  příznivce jsou zcela jistě  výsledky jezdců domácího Liqui Moly Komvet Racinge Teamu v úvodním závodě v Násedlovicích. Pět z nich se dostalo při 11. ročníku Slováckého kopce do elitní desítky. K adeptům na vítězství bude zcela jistě patřid David Komárek , startující s loňským vítězným vozem Marka Rybníčka, Mitsubishi Colt EVO 550. Naopak Marek letos bude sedlat loňskou Davidovu vrchařskou novinku, desátou evoluci Mitsubishi. S vozy stejné značky se představí další špičkoví jezdci, Jiří Špalek s weercéčkem 05 a Martin Zeman se šestkovou evolucí. S Renaultem Clio Sport je přihlášen ve dvoulitrové třídě, pravidelný účastník náměšťského závodu Milan Boháč. Stošestku Peugeota bude mít k dispozici Vojtěch Staněk startující ve třídě šestnáctistovek. V početném startovním poli jsou ještě další domácí jezdci. Za tým MS Racing Náměšť nad Oslavou pojede s devítkovým Mitsubihi Drahoslav Šubert, s vozy Subaru Impreza jsou přihlášeni Jan Franěk a Radim Chalupa. Třebíčský Skalda Racing budou reprezentovat otec Josef a syn David Oravcovi na voze Škoda Felicia 1.3. Mezi přihlášenými figurují i dvě ženy, Zdenka Kuldová s vozem Lada Samara a Věra Pipeková s Mazdou 323.

      

        „K velkým favoritům závodu budou patřit s formulovými vozy vítězové z Násedlovic, Aleš Mlejnek (Opel Lotus) a Michal Novický (Reynard 032). Skupinu nejrychlejších budou doplňovat Vladimír Vitver (Lotus WR-9/2) a Martin Novotný (Ligier JS 49) se sportovními vozy patřící do skupiny tzv. placek“doplnil výčet těch nejlepších jezdců Ivan Rybníček.  

Tisková zpráva 29. ročníku Zámeckého vrchu MANN FILTER 2010 

Zpracoval: Jaromír Navrkal 

3. 5. 2010


 
 
Fotogalerie:   Násedlovice 2010 objektivem Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose