www.car.cz
 

LMS 2010 ve Spa: Tomáš Enge a spol. v kvalifikaci čtvrtý v GT1.
     9.5.2010 00:36 - tisková zpráva


Spa - Posádka týmu Young Driver AMR odstartuje ze čtvrté pozice ve třídě GT1

Dvě hodiny po poledni odstartovala v sobotu kvalifikace závodu 1000 km Spa-Francorchamps zařazeného do Le Mans Series 2010. V rámci příprav na červnový maratón 24h Le Mans zde startuje tým Young Driver AMR s trojicí jezdců Tomáš Enge, Christoffer Nygaard a Stefan Mücke, kteří v kvalifikaci obsadili čtvrtou pozici ve třídě GT1.

Do dvacetiminutové kvalifikace s vozem Aston Martin DBR9 vyjel Christoffer Nygaard. Dánský jezdec však vyjel na trať v době, kdy s vozem Ford GT havarovala Rahal Frey. Nygaard se znovu na trať vydal šest minut před koncem kvalifikace. Bohužel nejméně zkušený jezdec z tria Enge/Nygaard/Mücke v úvodním kole opustil trať. Nygaardovi tak zbylo poslední kolo k zajetí rychlého času.

Christoffer Nygaard poslední kolo zvládl a obsadil čtvrtou pozici ve třídě GT1. V celkové klasifikaci pak týmu Young Driver AMR patří devětadvacáté místo. Dle předběžné týmové strategie bude zítřejší šestihodinový závod rozjíždět český jezdec Tomáš Enge, který ve Spa-Francorchamps startoval naposledy minulý rok v kategorii LMP1.


Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR: „V podstatě je jedno, zda startujeme první nebo čtvrtí. Závod je dlouhý a může se stát cokoliv. V celkovém pořadí jsme obsadili devětadvacáté místo, což není tak hrozné. Horší je to, že zítra musíme do závodu odstartovat na pneumatikách, které jsme použili dnes v kvalifikaci. Ty za sebou mají výlet do štěrku a opětovné ochlazení a ohřívání, což kvalitu pneumatik snižuje. Zítřejší závod budu zřejmě rozjíždět já.“

Šestihodinový závod odstartuje v neděli 9. května 2010 v 11:30 hod. Fanoušci motorsportu mohou dění ve Spa-Francorchamps sledovat živě od 11:15 hod na televizní stanici Eurosport.

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   LMS ve Spa 2010 a Enge a spol s Astonem Martin, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose