www.car.cz
 

Druhý okruhový podnik přivítá o víkendu Most
     9.5.2010 23:46 - Vladimír Rožánek


Do severočeského Mostu míří letos již druhé představení okruhového šampionátu. V Brně bylo pole velmi kvalitní a očekáváme, že o vyrovnané souboje nebude nouze ani o dalším závodním víkendu. Okoření ho němečtí historici z ADMV GTÜ.

ADMW GTÜ míří o víkendu na mostecký autodrom, aby doplnil boje MMČR na okruzích. V jeho startovních listinách nalezneme například vozy Lada Samara, BMW E30 325i, či Ferrari F360. Docela slušný rozsah startujících vozů. Seriál je svým zaměřením velmi podobný Haigu, které se letos v Mostě ještě objeví.

Ve dvoulitrovém sprintu v Brně zvítězil Vladimír Vitver s Lotus WR9/2 a o vítězství se pokusí zabojovat s obhájcem titulu Robertem Pláteníkem se Škodou Fábia Sedan. Velmi schopným soupeřem jim byl v Brně Slovák Matuš Molnár s Octávií, ale k favoritům zde patří i Tomáš Horaček na Škodě Octávia, či Slováci Ďurovkin a Pastva s Alfami Romeo.

Sprint nad 3500ccm3 může vybírat favority z vozů DTM, které opět nebudou chybět. Machánek a Kostka se představí s Mercedesy, Maděryč, Daniš a Sládečka pak s Audi A4 DTM. Z dalších velmi zajímavých vozů najdeme na startu Sallen S7-R Miro Konopky, Porsche 997 Cup jeho kolegy ze Slovenska Mikoláška, nebo Ferrari 43O z týmu MenX.

Do 3500ccm3 se poperou o body vozy BMW E92 GTR, BMW E46 GTR, Ferrari 360, 430, Michlův Opel Lotus, nebo K1 Attack.

Velmi zajímavým kláním se stane v sobotu vytrvalostní závod všech kubatůr na tři hodiny. Tak jako v Brně hledejme favorita ve čtveřici Charouz/Kostka/Enge/Lichtner-Hoyer na Mercedesu Benz DTM. Další pořadí však může být zajímavé. Ferrari 430 GT přiveze Polák Stanco, se kterým se ukáže Dan Želínkský a Ján Daniš. Druhé Ferrari 430 pojedou v týmu MenX Pergl, Malchárek a Vorba. K dalším zájemcům o třetí místo patří Konopkové s Porsche 997 RSR, Machánek s Maďarem Ráczem na Porsche 911 GT3 RS, ale také Peham s Pfefferkornem a další posádky s vozy Porsche.

V kubatůře do 3500ccm3 vyhráli v Brně Šenkýř se Sládečkou na BMW E92 GTR, ovšem i tady startují Mičánkové s Porsche 997, Kusín a Ládík na BMW GTR. Avšak po brněnských bramborách si chce více bodů ukrojit Ferrari 360 s posádkou Vacík, Baran, Dolák. Zvláště Michal Dolák z Mostu domácí trať zná zpaměti, a tak má oproti soupeřům malinkou výhodu. Do Mostu už by měl být připraven také druhý stájový vůz Ferrari 430, se kterým pojede také slavný televizní milionář Michal Červín, či Kanaďan Patrick Jannard.

Dvoulitry nám představí Seat Leon Tdi s Michalem Matějovským, Renault Clio RS pilotů Valáška a Hladíka, chybět nebude Honda S 2000 od Foukalů, ani další Renault Clio.

Srděčně Vás zveme k návštěvě víkendových závodů na autodromu v Mostě.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu v objektivu Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose