www.car.cz
 

Veleúspěšný Zámecký vrch pro pro tým SVC Náchod Motorsport
     11.5.2010 11:03 - tisková zpráva


Náměšťský double pro SVC Náchod Motorsport

Prakticky kompletní tým SVC Náchod Motorsport zavítal o uplynulém víkendu do Náměště nad Oslavou na závod do vrchu zvaný Zámecký vrch a oba závodní dny byly pro tým velmi úspěšné.


Ať to vezmete z jakéhokoliv pohledu, sebral tým o víkendu dva tzv. „doubly“, a to nejprve v podobě prvního a druhého místa v absolutním pořadí sobotního závodu, a za druhé v zisku dvou absolutních vítězství v celém víkendu. Ale od začátku…

Sobotní ráno nevypadalo zrovna optimisticky, zatažená obloha, déšť a poměrně chladné počasí provázelo starty v tréninkových jízdách. Během jízd závodních se počasí již trochu umoudřilo a dalo možnost vyniknout jezdcům, kteří nevlastní all wheel drive nebo dokonce kontrolu trakce, tedy prakticky všem jezdcům SVC Náchod Motorsport. Nejmladší účastnící se člen týmu Martin Zimák získal se svým Citroënem Saxo VTS dvě první místa ve třídě S1-1600 po oba dny. Pro Martina je to celkem pravidelný úspěch, jelikož závodí odmala a disponuje bezporuchovou a v rámci třídy výkonnou technikou.

Menší smůla se lepila na paty Vladimíru Vitverovi, který v sobotní závodní jízdě dostal v jednom z úseků hodiny a ztratil drahocenné sekundy v bojích na dvoukilometrové trati, kde se jakákoliv chyba ve výsledku neodpouští. Tuhé boje v nedělním závodním dni taktéž odsunuly Vláďu z třetího místa absolutně po první závodní jízdě, kdy Vladimír sice zajížděl velmi kvalitní časy, ale díky zvolenému přítlaku na zadní nápravu sice neztrácel v některých „uskákaných“ úsecích trakci, nicméně ztratil svár na výfukovém potrubí, a to znamenalo propad v žebříčku nejrychlejších. Náplastí mu jistě bylo vítězství ve třídě E1-2000, a to po oba dny.

Jedinou „plackou“ ve startovní listině byl dvoulitrový Ligier JS49 Martina Novotného, startujícího taktéž za SVC. Martinovi pravděpodobně vyhovuje chladné počasí, protože si zaprvé dává před každou jízdou na rozhýbání studenou sprchu, ale hlavně v tom studenějším dni víkendu, tedy v sobotu, skončil na druhém místě absolutně.

Výsledek snů si zajel liberecký Aleš Mlejnek startující s vozem Opel Lotus. V sobotu byl jediný, kdo dokázal porazit Martina Novotného, a tým SVC měl tedy na těch absolutních stupíncích dva jezdce, čímž udělal čáru přes rozpočet domácímu týmu Liqui Moly Komvet Racing, který je zvyklý na domácí půdě brát všechny benefity, protože odsunul nejrychlejšího jezdce tohoto týmu – Davida Komárka – až na bronzovou příčku.

V neděli pak Aleš Mlejnek v první závodní jízdě vytřel všem soupeřům zrak, když atakoval hranici jedné minuty na jízdu a dosáhnul času, který zajel před dvěma lety David Kostruh s nejnovějším speciálem francouzského výrobce Norma, ovšem nutno podotknout, že Kostruh dva roky zpátky měl na trase závodní trati o jeden zpomalovací retardér méně. Aleš si ve druhé jízdě dne nenechal vítězství vzít a vystoupal taktéž na stupínek nejvyšší.

Pro tým SVC byl tedy tento víkend velmi úspěšný, protože získal nejen poháry za absolutní vítězství, ale spoustu plných bodů za vítězství ve třídách a spoustu bodů v Týmové trofeji. Chtěl bych touto cestou všem jezdcům týmu poděkovat za výbornou reprezentaci a za to, že se týmové oblečení objeví na spoustě fotografií, kde budou stupně vítězů hostící jezdce v Náměšti nad Oslavou.



Tisková zpráva SVC Náchod Motorsport
Zpracoval: Milan Schembera

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2010, foto Jaromír Pazderník

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose