www.car.cz
 

Oba Mičánkové v Mostě s Jermanem a s nováčkem Pivodou
     13.5.2010 00:38 - tisková zpráva


Bratři Mičánkové chtějí v Mostě navázat na úspěch v Jarní ceně Brna
´
Navázat výsledkově na úspěšnou Jarní cenu Brna se pokusí ve druhém díle seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v závodech na okruzích od pátku do neděle v Mostě brněnská bratrská dvojice Jiří a Tomáš Mičánkové
. Do vytrvalostního závodu nasadí tým Mičánek Motorsport dvě posádky: za volantem vozu Porsche RSR se budou střídat obhájce titulu Jiří s bratrem Tomášem, ve druhém voze Porsche Cup se bude společně s loňským mistrem republiky Martinem Jermanem střídat nový člen týmu Tomáš Pivoda.

Na startu bude chybět kvůli služebním povinnostem mimo Evropu dr. Josef Šmarda, jenž v Mičánkově týmu pilotuje vůz Renault Clio. Volný víkend bude mít Tomáš Bugner, neboť závod formulových vozů se v Mostě neuskuteční.

"Chceme pokračovat v dobře započatém díle z Jarní ceny Brna, kde jsme obsadili ve vytrvalostním závodě divize 4 do 3500 ccm druhé místo a ve sprintu Jiří vyhrál a Tomáš skončil třetí. V Mostě jsme po brněnském závodě dvakrát trénovali a ladili vozy. Očekávám, že tuto přípravu výsledkově zúročíme," řekl před mosteckých závodem šéf stáje Jiří Mičánek senior.

Po mosteckém závodě si příliš neodpočine Tomáš Mičánek, který již příští středu odcestuje do Německa, kde zasáhne 22. a 23. května na Nürburgringu do prvních dvou závodu seriálu Porsche Super Sport Cup.

V Mostě jsou na programu v pátek a v sobotu sprinty, v neděli v 9:50 začne čtyřicetiminutová kvalifikace na vytrvalostní závod, který odstartuje ve 14:35 hod.


Jiří Pošvář

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu v objektivu Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose