www.car.cz
 

Jaromír Tarabus jel tvrdě za obhajobou, ale připravil jej o ni defekt.
     17.5.2010 11:30 - tisková zpráva


Jaromír Tarabus s podporou Elanu druhý v Rallysprintu Kopná


Defekt v předposlední rychlostní zkoušce Rallysprintu Kopná připravil Jaromíra Tarabuse o šanci obhájit vítězství v této velmi populární soutěži. Téměř čtyřicetisekundová ztráta, jíž posádka Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát, jedoucí v barvách značky Elan, nabrala v sedmé rychlostní zkoušce, znamenala její propad na konečné druhé místo ve třetím podniku MČR ve sprintrally.


Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem, startující v Rallysprintu Kopná pod hlavičkou týmu AK Rallysport Brno, zahájili soutěž druhým místem v úvodní rychlostní zkoušce. Na třetím měřeném úseku pak o 5,8 sekundy porazili do té doby vedoucí posádku ve složení Roman Kresta a Tomáš Kašpárek a převzali pozici leaderů. Tu pak úspěšně hájili až do předposlední rychlostní zkoušky soutěže, RZ 7, do níž vstupovali s velmi solidním náskokem ve výši 7,3 sekundy.

V sedmé rychlostní zkoušce Rallysprintu Kopná však dosud skvěle jedoucí posádku Fordu Fiesta S2000, výrazně přibrzdil defekt pravého předního kola, na němž musela ujet zhruba sedm z celkových třinácti kilometrů vložky Kameňák. Ztráta téměř 40 sekund na Romana Krestu znamenala propad Jaromíra Tarabuse s Danielem Trunkátem na druhou příčku průběžného pořadí. Posádka Fordu Fiesta S2000 v barvách značky Elan tak startovala do závěrečné rychlostní zkoušky soutěže se ztrátou přesahující půlminutovou hranici. Druhou příčku pak Tarabus s Trunkátem udrželi až do cíle Rallysprintu Kopná, jejímiž vítězi se stali Kresta s Kašpárkem na Peugeotu 207 S2000.

Ačkoli se Jaromíru Tarabusovi nepodařilo zopakovat vítězství, jehož dosáhl v Rallysprintu Kopná v loňském roce se spolujezdcem Igorem Norkem, druhé místo v konečném hodnocení soutěže zmamenalo již třetí letošní stupně vítězů v MMČR rally nebo MČR sprintrally. Start v Rallysprintu Kopná umožnilo Tarabusovi s Trunkátem spojení se společností INA SPORT (www.inasport.cz), která je výhradním dovozcem značky Elan do České republiky a významnou společností v oblasti sportovního vybavení v České republice.

Jaromír Tarabus, jezdec týmu AK Rallysport Brno: „Druhé místo z Rallysprintu Kopná se snažím hodnotit pozitivně. Jsme rádi, že jsme stačili Romanu Krestovi na jeho domácí soutěži, i když i my jsme tady skoro doma, a uvidíme, jak to bude vypadat příští týden v Rally Český Krumlov, dalším podniku 'velkého' mistrovství.

Je totiž jasné, že v 'malém' mistrovství se spíše testuje a nejede se zcela naplno, zvláště když nás už příští týden čeká Český Krumlov. Dojmy z Rallysprintu Kopná kazí jen defekt, který jsme měli v sedmé rychlostní zkoušce a po kterém jsme se propadli za Romana Krestu. Přesně ani nevím, kde jsme ho udělali - pravděpodobně o chodník na výjezdu z retardéru - ale jeli jsme na něm asi sedm kilometrů. Pak už bylo naším cílem jen udržet pozici a nepustit před sebe další. To se nám podařilo a z tohoto pohledu jsme za to druhé místo rádi.“

Daniel Trunkát, spolujezdec Jaromíra Tarabuse: „Naši účast v Rallysprintu Kopná hodnotím pozitivně až do sedmé rychlostní zkoušky. Jelo se rychle a auto fungovalo perfektně. Pak jsme se ale po defektu propadli na druhé místo. Z něj mám takové smíšené pocity, je to takové to 'utrpěné' druhé místo. Ale samozřejmě jsme rádi i za něj, i když vítězství jsme byli blízko...“

Dalším startem Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta bude Rally Český Krumlov (21. - 22. května), třetí podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally.

Více informací o posádce Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát naleznete na jejích webových stránkách www.tarabus.cz.

BPA
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Impromat Sprintrally Kopná 2010 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose