www.car.cz
 

Třetí sprint sezony D4 nad 2000 ccm ovládl Tomáš Kostka a cars.cz tým
     18.5.2010 10:02 - tisková zpráva


Most - Cars.cz Charouz Racing a Tomáš Kostka suverénně vládnou šampionátu sprintů
 
Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 pokračovalo v sobotu 14. května čtvrtým závodem na Automotodromu v Mostě. Po zmoklém pátečním programu se počasí v sobotu umoudřilo, závodilo se sice znovu pod zataženou oblohou ale bez deště. Třetí sprint sezony Divize 4 nad 2000 ccm znovu ovládl Tomáš Kostka s vozem Mercedes-Benz C AMG DTM v barvách týmu Cars.cz Charouz Racing.
 
Dopolední kvalifikaci absolvovali jezdci na ještě vlhké, ale rychle osychající trati. I v těchto podmínkách Tomáš Kostka naplno zúročil své zkušenosti, které získal loni díky svým startům v prestižním šampionátu DTM a znovu si připsal nejlepší čas zaručující start do odpoledního závodu z první pozice.
 
Po startu závodu došlo v první zatáčce ke kolizi několika vozů a na trať musel vyjet safety car, který závodní pole vodil další dvě kola. Následný restart závodu proběhl bez problémů, Tomáš Kostka se usadil v čele a okamžitě začal soupeřům ujíždět. Jezdec týmu Cars.cz Charouz Racing zvládl závod bez zaváhání, vyhrál i třetí sprint sezony a suverénně tak vede průběžné pořadí Mistrovství České republiky sprintů Divize 4 nad 3500 ccm.
 
Rudolf Machánek s druhým vozem Mercedes-Benz C AMG DTM týmu Cars.cz Charouz Racing se po startu ze sedmnácté pozice probil až na sedmé místo v cíli.
 
Tomáš Kostka, závodní jezdec Cars.cz Charouz Racing: „Kvalifikace i závod byly v pohodě, ráno bylo vlhko, tak jsme si dál hráli s nastavením. Já si na auto také stále víc zvykám. Závod byl dobrý, zase jsme byli o hodně rychlejší, takže vše bylo bez problémů. Užil jsem si to a snažil jsem se jet a autem, jak nejrychleji to jde, abych se pořád posouval dopředu. Během závodu bylo trochu znát, že je chladněji. Navíc za safety carem se jelo tak pomalu, že nám vychladly brzdy a v tomto počasí pak prakticky nešly ohřát. Ale já jsem na to zvyklý, takže jsme si po restartu ohlídal hlavně nájezd do první zatáčky. Tým Cars.cz Charouz Racing opět auto skvěle připravil a já jsem rád, že jsme znovu společně uspěli.“
 

Letošní sezona Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 pokračuje dalším závodem už zítra, v neděli 16. května, kdy se v Mostě jede vytrvalostní závod Divize 4. Tříhodinovka startuje ve 14:35 hod.

 

BPA

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   MMČR automobilů na okruzích v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose