www.car.cz
 

Rallye Posázaví již do 13. ročníku
     19.5.2010 23:19 - tisková zpráva


Rallye Posázaví se dostalo do 13. ročníku od svého vzniku na Vysočině. Po loňské tragédii byla soutěž na přání pozůstalé manželky PhDr. Hany Švecové pojmenována po soutěžním jezdci a kamarádovi Ing. Karlu Švecovi. Od tohoto ročníku už navždy zůstane Memoriálem Ing. Karla Švece. Absolutnímu vítězi předá osobně paní Švecová putovní pohár pro memoriál, na kterém bude nesmazatelně vryt nápis vítězné posádky.

Startovní pole se pomalu začíná plnit. Zatím je nejvíce obsazena nejsilnější třída A4. Vozy Mitsubishi Lancer EVO IX, nebo Subaru Imprza, Ford Escort Cosworth, Ford Puma, Škodovky od favoritů až po Kitovou Octávii budou okrasou letošního ročníku. A že je motoristická soutěž oblíbená, svědčí i největší účast zahraničních jezdců v historii Posázaví.
Pro letošní ročník byli již zakoupeni poháry, které Rallye Posázaví nepamatuje. Hlavním sponzorem zůstává Chládek a Tintěra a.s. divize Havlíčkův Brod.

Z rozhodnutí ředitele VPČR byla rozšířena třída historiků i pro nejslabší soutěžní vozy. Dále byl posunut rok výroby u historiků a tak se budeme moc setkat na RZ i s vozy které ještě vloni museli startovat v třídách podle obsahu.

S požehnáním ředitele havlíčkobrodského Aeroklubu a zástupců města Havlíčkova brodu se opět vrací servisní zóna na celou asfaltovou plochu letiště. Tím pro soutěžní týmy vznikne opět velký prostor pro servis.

Na přání některých posádek byla soutěž naplánována jako jednodenní s vloženými devíti rychlostními zkouškami.
Samotná soutěž začíná pro posádky již v pátek 28. 5. 2010 od 8,00 hodin na letišti v servisní zóně, kde proběhne administrativní přejímka, a mechanici budou seznámení s časy pro technickou přejímku vozů. Technická přejímka bude také v pátek v prostorách servisní zóny a bude přístupná všem divákům.
Seznamovací jízdy jsou naplánované také na pátek od 8,00 hodin do 22,00 hodin. Jezdci musí absolvovat průjezdy RZ s běžnými vozy a nesmí po celé trati rychlostní zkoušky překročit rychlost 50 km/h.

Dva týdny před soutěží budeme vylepovat plakáty v obcích, přes které trať 13. Ročníku Rallye Posázaví povede. Uzavírky budou probíhat zvukovým a světelným signálem. Pro uzavírky bude již tradičně nasazen uzavírací vůz z Harbecaru.

Autobusová doprava nebude omezena. Při průjezdu linky bude soutěž zastavena a autobusům umožněn průjezd.
Protože termín vyšel na volby 2010, snažíme se upozornit zúčastněné, aby si v místě svého bydliště nechali vystavit voličský průkaz. S tímto průkazem potom můžou zvolit svého kandidáta v kterékoliv volební místnosti v katastru Havlíčkova Brodu.

Pro všechny soutěžní týmy ale i pro diváky jsme připravili stánek s občerstvením přímo v dění servisu. V průběhu soutěže budou týmy i diváci průběžně informováni o jednotlivých průjezdech na RZ a pořadí. Stejným způsobem budou zájemci o rallye informování na internetu. Po každé odjeté a zpracované RZ bude pořadí aktualizováno na www.tvstudiohb.cz  

První ostrý vůz odstartuje z rampy v sobotu 29. 5. v 9,00 hodin. Pro slavnostní start přislíbili účast i zástupci města Havlíčkova Brodu. Jezdce čekají tři rychlostní zkoušky a budou zajíždět na 60 minut do servisu. Zde budou mít dostatečný prostor pro případné opravy a seřízení vozů. Servisní zóna bude volně přístupná široké veřejnosti. Diváci tak budou mít jedinečnou příležitost poznat mechaniky jednotlivých soutěžních týmů v akci. Po prvním servisu dojde k tzv. seskupení, aby se odstranili mezery mezi odpadlíky, a jezdci se svými krasavci budou odjíždět do druhé sekce. Celkem čeká na závodníky necelých 80 ostrých kilometrů na uzavřených rychlostních zkouškách.

Jednotlivé RZ zajišťuje zdravotní a záchranná služba TRANS HOSPITAL PRAHA.
Pro zajištění zkoušek proti požáru budou nasazeny SDH Štoky, SDH Přibyslav a SDH Lučice.

Slavnostní vyhlášení je naplánované na 18,00 hodin a ještě před vyhlášením vystoupí mažoretky Pomněnky a Rebelky, které v choreografii paní Malinové připraví jezdce na slavnostní okamžik, který se dá prožít jen a pouze na stupních pro vítěze. Vyhlášení nejlepších proběhne podle jednotlivých tříd. Nakonec budou předány ceny a putovní poháry za celkové pořadí. Poháry a věnce bude předávat zástupce města Havlíčkova Brodu a zástupce sponzora.

Děkuji všem, kteří podporují motoristickou soutěž. Divákům a jezdcům přeji hodnotný sportovní zážitek.
Nashledanou na třináctém ročníku Rallye Posázaví, nashledanou na Vysočině.


Zdeněk Secký – ředitel Rallye Posázaví

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2010 objektivem Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose