www.car.cz
 

MOTORMIX a závodní speciály společně na Autosalonu Brno 2010 !!
     3.6.2010 00:00 - Pavel Jelínek


K různým veletrhům neodmyslitelně patří závodní vozy, které bývají pravidelným zpestřením řady stánků. A závodní krasavci samozřejmě nikdy nechybí ani na světových autosalonech. Vyjímkou není ani veletrh Autosalon § Autotec Brno 2010, který startuje právě o tomto víkendu. Prezentaci téměř dvou desítek závodních vozů zde zajišťuje tradiční televizní motoristický magazín Motormix.
 
Výstavka závodních vozů bude umístěna pod kopulí pavilonu Z hned vedle prezentace ministerstva vnitra a techniky hasičů.Vedle přes uličku zase bude k viděni dvoupatrový autobus. „A zatímco Motormix je velmi pestrým pořadem, který se věnuje různým závodům a různým motoristickým disciplínám, podobně pestrá bude i vlastní expozice. Objeví se v ní vozy, závodící do vrchu, na okruzích, v rallye i v terénních, tedy off road soutěžích. A chybět nebudou ani největší závodní vozy, tedy trucky, včetně toho zcela nejúspěšnějšího tuzemského závodního speciálu, ověnčeného dvěma tituly mistra Evropy a čerstvě také hned několika světovými rekordy,“ poznamenává Pavel Jelínek, šéfredaktor pořadu a organizátor expozice.
 
Největší zastoupení budou mít stroje, závodící do vrchu v seriálu LMBT 2010. Chybět nebude formule Reynard 032 F3, či Jema 630 GT, formule MTX 1-06 vin car, ale také další krasavec Mitsubishi Lancer WRC z dílny známého ladiče i několikanásobného vrchařského mistra republiky Davida Komárka. Zastoupen bude i právě v polské Poznani odstartovaný nový Škoda Octávia Cup jedním ze závodních vozů, ale také off road závody. Šéf off road komise FAS Jiří Přibyl totiž přiveze svůj stroj Nissan King Car vlastní kontrukce. Pokud jde o zřejmě nejoblíbenější disciplínu, tedy rallye, ta bude zastoupena největší letošní novinkou startovního pole na soutěžích v tuzemsku – vozem Ford Fiesta S 2000 Jaromíra Tarabuse a Dana Trunkáta. Tedy obdobným vozem, s jakým jezdí světový šampionát juniorský mistr světa Martin Prokop.
 
Návštěvníci veletrhu si po letech budou mít možnost připomenout také legendární vůz týmu Michl Motorsport – Škodu 1000 MB, která úspěšně absolvovala marathón London Sydney. Do Austrálie se před několika lety podívala také neméně legendární „kačena“, tedy Tatra 805 v úpravě pro expedice, která mimochodem projela již téměř všechny kontinenty. To sice na rozdíl od všech ostatních není závodní vůz, ale jistě je zajímavý.
 
„Na závěr se dostáváme k nejmenším a hlavně naopak největším závodním strojům naší expozice. Mnohanásobný dakarský účastník Ivoš Kaštan přiveze svoji rekordní minimotorku Monkey, s níž v Nevadě na zdejších solných pláních zajel světový rekord (155.97 km/hod.) pro tento stroj, a navíc také svoji dakarskou motorku. Naopak největšími exponáty budou dva rychlé trucky. Jednak Tatra 813 Svoboda týmu, které minulý měsíc vybojovala úžasné zlato na výborně obsazené Baja Sachsonia v Německu a o tomto víkendu pak další zlato mezi kamióny na Rallye Trialu v Málkově u Prunéřova. Nepochybně největší lákadlo si pak nechávám na konec. Je jím truck Buggyra stejnojmenné české stáje, která má na kontě kromě titulů mistrů Evropy v jednotlivcích i v týmech také trojici čerstvých světových rekordů. ( mj. ujetá vzdálenost během hodiny 178,975 km…) Jedná se tedy o nejrychlejší truck na světě !,“ upozorňuje na nejzajímavější kousky expozice Pavel Jelínek.
 
Půlhodinový motoristický magazín MOTORMIX je mimochodem k vidění především v kabelových televizích v republice, ale i ke stažení na internetu. Zcela čerstvou novinkou je vysílání pořadu v rámci kabelové sítě UPC a to celostátně na jednom z neplacených kanálů !! Pořad má premiéru každé dva týdny. Další informace najdete na doméně: www.tvmotormix.cz, kde je zároveň pořad k vidění, či stažení do počítače
 
 
Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456    
Tisková informace pořadu MotorMIX
V Brně 1. června 2010
 
 
Provozní doba:
 
4. - 10. 6. 2010
denně 9.00 - 18.00 hod.
poslední den 9.00 - 17.00 hod
4. 6. 2010 - odborný a novinářský den

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tuscan Rewind 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose