www.car.cz
 

Světové série Renault v Brně, včetně volantu F1, již DNES i pro Jana Charouze !!
     4.6.2010 00:42 - tisková zpráva


Jana Charouze čekají závody Světové série Renault na domácí trati v Brně


Světová série Formule Renault 3.5 míří do Brna. Čtvrtý podnik letošní sezony bude o nadcházejícím víkendu (4. až 6. června) poprvé ve své historii hostit Masarykův okruh. Český závodník Jan Charouz se tak představí před zraky domácích fanoušků. Náhradní a testovací jezdec týmu Renault F1 se navíc divákům představí i za volantem monopostu formule 1.


Po dvou podnicích na dvou klasických závodních okruzích ve Španělsku a v Belgii a po závodě v ulicích Monte Carla, čeká na účastníky Světové série Renault další podnik, který bude pro Jana Charouze i české fanoušky opět velice zajímavý. O brněnské trati se v zákulisí Formule Renault 3.5 mluví jako o „malém Spa-Francorchamps“. Belgická trať je náročná díky svému profilu a především kvůli nevyzpytatelnému počasí. I brněnský okruh je poměrně členitý a také počasí se v České republice v posledních dnech svou proměnlivostí hodně přibližuje ardenskému mikroklimatu. Až víkendové závody ale ukáží, jakým nástrahám budou muset jezdci čelit.

Jan Charouz se loni radoval z vítězství v Le Mans Series a ze čtvrtého místa absolutně v závodě 24 hodin Le Mans. Po třech letech působení ve vytrvalostních závodech sportovních vozů pražský jezdec letos prožívá úspěšný návrat do světa formulových závodů. Náhradní jezdec týmu Renault F1 již několikrát dokázal, že se v zimě na návrat do kokpitu monopostu připravil výtečně, což podtrhl třetím místem v kvalifikaci na španělském okruhu Motorland Aragón a ziskem bodů v obou závodech v belgickém Spa-Francorchamps. V Brně by Jan Charouz rád atakoval pódiová umístění, ačkoliv v silné konkurenci rozhodně nepůjde o jednoduchý úkol.

V rámci bohatého doprovodného programu se Jan Charouz navíc o víkendu představí českým fanouškům za volantem monopostu Renault formule 1, když v rámci tzv. Renault F1 Team Exhibition absolvuje několik okruhů.

Druhý jezdec týmu P1 Motorsport Walter Grubmüller jun. absolvoval před dvěma týdny v italské Imole při závodech šampionátu Auto GP hrůzostrašně vypadající havárii, po které byl převezen na pozorování do nemocnice. Rakušan ale z incidentu naštěstí vyvázl bez zranění a je připraven na další podnik Světové série Renault v Brně.

Jan Charouz, jezdec týmu P1 Motorsport: „Samozřejmě mám radost, že se budu moci ukázat českým fanouškům, ale nemyslím si, že budu mít prosti soupeřům v Brně nějakou výhodu. Startovní pole Světové série Renault je plné skvělých jezdců a každý z nich je schopen se jakoukoliv trať naučit velice rychle. V závodech proto mezi námi nebude žádný rozdíl. Stále platí, že naším cílem v této fázi působení ve WSR je boj o bodované příčky v první desítce, ale určitě by bylo skvělé, kdybychom se na domácí trati probili ještě výš.“

Walter Grubmüller jun., jezdec týmu P1 Motorsport: „Ještě mám trochu bolesti v oblasti krční páteře a ramen, ale celkově bych měl být na start v Brně dobře připraven. Masarykův okruh už znám docela dobře, protože jsem tu letos jel už závody Auto GP, při kterých jsem vybojoval páté a deváté místo. Ale ve Světové sérii Renault je konkurence ještě silnější, takže boj o bodované pozice bude ještě tvrdší.“

První ze dvou víkendových závodů Formule Renault 3.5 startuje na brněnském automotodromu v sobotu 5. června ve 13 hodin, druhá jízda je naplánována na neděli 6. června taktéž od 13 hodin. Oba závody nabídne v přímém přenosu televizní stanice Eurosport.


Harmonogram závodního víkendu Formule Renault 3.5 v Brně

pátek 4. června
09:50-11:05 1. volný trénink
15:15-16:30 2. volný trénink

sobota 5. června
09:00-09:30 1. kvalifikace
13:00 1. závod (44 min + 1 kolo)

neděle 6. června
09:20-09:50 2. kvalifikace
13:00 2. závod (44 min + 1 kolo)



Formule Renault 3.5 z Brna v TV

sobota 5. června
Eurosport 13:00 - 14:00 - 1. závod ŽIVĚ

neděle 6. června
Eurosport 12:45 - 14:00 - 2. závod ŽIVĚ



PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT1 World Championship Brno © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose