www.car.cz
 

Nespravedlnost z hlediska Jakuba Kornfeila v Alžbětině království?
     20.6.2010 00:04 - tisková zpráva


Nespravedlnost v Alžbětině království?

„Kubajz“ Kornfeil mohl stát klidně při obnovené premiéře britské Grand Prix v Silverstone na roštu ve čtvrté řadě, ředitelství závodu však rozhodlo o tom, že to bude příčka dvacátá první.

Velká Británie – údajně je Alžbětino království zemí s velmi rozvinutým smyslem pro spravedlnost. No rozhodně by jste dnes v britském motoristickém svatostánku našli několik nespokojených jezdců a mezi nimi i mladíčka Jakuba Kornfeila, kteří o tom budou minimálně do zítřejšího závodu pochybovat.

Jakub Kornfeil: „I když bylo ráno velké chladno, podařilo se mi zhruba o 0,3 vteřiny oproti včerejšku zrychlit, z čehož jsem byl i překvapený. Do kvalifikace jsem si dal cíl, zajet na pro mne novém okruhu čas 2.18,9, což se mi podařilo. S tím můžu být spokojený, stejně jako s kolem, jenž jsem zajel v závěsu za Nico Terolem. Co mne však může mrzet a i mrzí, že na startovním roštu budu zase až tak vzadu, i když jsem dosáhnul podstatně lepšího času.

Ten mi však uznán nebyl, neboť se jednalo podle reglementu o zkrácení tratě. Z jezdeckého pohledu jde však spíše o její prodloužení. Jenže to jsem v průběhu kvalifikace nevěděl, poněvadž oficiální rozhodnutí ředitelství závodu o tom jak si máme počínat ve dvou inkriminovaných místech, se k nám do boxu dostalo až 10 minut po zahájení samotné kvalifikace. Moji mechanici mne tedy o mém prohřešku, který ve své podstatě vypadá tak, že opustíte závodní trať až za obrubníky v zatáčce číslo 10, informovali až po skončení. Doufám, že vydrží počasí a já si své naštvání zítra pořádně vybiji.“

MPAFoto.com

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rally Krkonoše 2010 z Nikonů Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose