www.car.cz
 

David Vršecký ve zmoklém Nogaru v sobotu v poháru sedmý
     20.6.2010 01:04 - tisková zpráva


Volné tréninky v Nogaru

Dvojicí volných tréninků byl včera odpoledne zahájen závodní víkend na okruhu v Nogaru. V obou se představili jezdci Buggyry David Vršecký a Uwe Nittel.

Na volných trénincích, které slouží k prvnímu bližšímu seznámení se závodním okruhem, se velmi výrazně podepsaly klimatické podmínky. Úvodní trénink byl ukončen v důsledku prudkého deště červenou vlajkou po zhruba pěti minutách. David Vršecký byl v okamžiku přerušení tréninku třetí, Uwe Nittel pátý.

Druhý volný trénink byl ve znamení postupného osychání okruhu, v důsledku čehož jezdci zrychlovali. David s Uwem své snažení podřizovali především zisku telemetrických dat, nakonec zajeli pátý, respektive devátý nejrychlejší čas.

Vršecký v poháru sedmý!
Vzhledem k na místní poměry nezvykle deštivému počasí rozhodli inženýři roudnického týmu před pohárovým závodem o nasazení „mokrých“ pneumatik. Tentokrát riziko nevyšlo!

Do pohárového závodu startoval David po pátém místě z měřeného tréninku. Start mu ale nevyšel, během jednoho kola se před mistra Evropy dostali Hahn, Lacko i Szobi. "Vsadili jsme se na mokro, ale prostě to nevyšlo. Zajížděl jsem v průměru o tři sekundy horší časy, než konkurence. Alespoň, že jsem se nějak dostal před Maďara a dojel sedmý. Počasí je nevyzpytatelné, asi si před závodem hodím korunu," snažil se David žertovat po dojezdu.

Naopak velmi dobře si na startu vedl Uwe Nittel, který se během několika kol propracoval z šestnáctého místa na devátou pozici. Nakonec byl sice předjet Janiecem, desáté místo však lze jednoznačně považovat za úspěch.

 

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Buggyra v Albacete 2010 s nováčkem, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose